Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem tud kielégülni? Segíthet a tesztoszteron-spray!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyógyszerészet, Nőgyógyászat

Fokozza a szexuális kielégültséget menopauza előtt álló nőknél a tesztoszteron-spray, legalábbis kissé jobb lesz a szexuális életük - derült ki abból a vizsgálatból, amelyet a British Columbia Egyetemen végeztek 261, alacsony libidójú nő bevonásával.

"A nők tesztoszteron-szintje és libidója az évek múlásával csökken, de ez nem jelenti azt, hogy a szexuális kielégületlenség szorosan összefüggene a tesztoszteron hiányával. Nincsen egyértelműen elfogadott eljárás a tesztoszteron-hiányos nők számára, ugyanis nem tudjuk, hosszú távon hogyan alkalmazható a terápia teljes biztonsággal - nyilatkozta dr. Rosemary Bassone, a British Columbia Egyetem munkatársa.

A tesztoszteronnal kezelt csoportok tagjainak több mint 80 százaléka, míg a placebóval kezelt csoport tagjainak 70 százaléka számolt be valamilyen nem kívánt mellékhatásról. (A placebónak, tehát hatóanyag nélküli készítménynek is szokott mellékhatása lenni.)
A leggyakoribb ilyen mellékhatás a hastájéki szőrnövekedés volt, a spray-vel ugyanis ezt a területet kezelték leggyakrabban.

- A szexuálisan kielégületlen nőknek a tesztoszteron-szedés helyett először saját fizikai és mentális egészségi állapotukat és partnerkapcsolatukat kellene felülvizsgálniuk, majd kognitív viselkedésterápiával, szexuális tanácsadás igénybevételével, vagy pszichiátriai kezeléssel segíteni saját magukon" - tette hozzá dr. Rosemary Bassone.

2008.04.22 08:56:12

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Csontritkulás

Csontegészség

A csontok egészségéhez két dolog fontos különösképpen: az egyik a mechanikai megterhelés, azaz a rendszeres testmozgás és sport, és a megfelelő ásványianyag-ellátás, ami az építő folyamatokhoz szükséges.

tovább


Szponzorált hirdetések