Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem tévedtek a korábbi kutatók

kategória: Alternatív medicina, Daganatos betegségek, Dohányzás

További bizonyítékokkal szolgált néhány friss tanulmány afelől, hogy az egészséges szokások és a preventív viselkedés megvédenek a betegségektől. A tanulmányok során a kutatók megvizsgálták, hogy a hal fogyasztása miként csökkenti a vastagbél- és végbélrák kialakulását, és hogyan segíthet a hipnózis és az akupunktúra a dohányzásról való leszokásban.

Az első tanulmányban kínai kutatók 41, 1990 és 2011 között publikált korábbi tanulmány adatait vetették össze. Ezekből megállapították, hogy a friss halak rendszeres fogyasztása 4 százalékkal csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát és 21 százalékkal a végbélrákét.


A másik tanulmányban kanadai kutatók arra jutottak, hogy a dohányosok 4,6-szer nagyobb valószínűséggel szoktak le a dohányzásról, ha hipnózis kezeléseknek vetették alá magukat. 3,5-szer nagyobb eséllyel szoktak le akkor, ha akupunktúrás kezeléseket kaptak - számol be a HealthDay.
Animáció: HáziPatika.com

2012.06.14 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Ami az időseket sújtja...

"A magány se nem jó, se nem rossz, hanem felerősíti az érzelmeket. A boldog magányos nagyon boldog, a szomorú magányos rendkívül szomorú."- vélekedik Tonino Capone, olasz filozófus.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések