Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Miért nem szedik rendesen szívgyógyszerüket az öregek?

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek

A legújabb felmérési adatok szerint az első szívrohamot túlélő idősek hosszú távon sokszor nem szedik megfelelően a felírt gyógyszereiket. A Maryland Egyetem kutatói a négy fő szívgyógyszer típust vizsgálták meg: a sztatinokat, az ACE gátlókat, a béta-blokkolókat és a vérhígító clopidogrelt. A kórházi elbocsátástól számított 33 hónapon át figyelték meg néhány, szívrohamon átesett túlélő gyógyszerszedési szokásait.


Az egyetem Gyógyszerészeti Karának munkatársa, Ilene Zuckerman által vezetett tudóscsoport vizsgálati eredményei szerint a fenti gyógyszerek esetében a rendszeres és pontos adagolás hosszú távon szinte egyáltalán nem volt jellemző. "Ha rá tudnánk venni az időseket, hogy előírás szerint, pontosan szedjék a gyógyszereiket, sokkal nagyobb lenne a teljes felépülés esélye" - jelentette ki dr. Zuckerman.

A kutatás részletes leírása a Journal of the American Geriatrics Society című szaklap online kiadásában olvasható.

Animáció: HáziPatika.com

2012.10.25 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Gyógynövények

Gyógyító ételek

Életünk során sok olyan élelmiszerrel találkozunk, amelynek jótékony élettani hatásával nem vagyunk tisztában. A fokhagyma például kedvelt fűszernövény, de egyedülálló ízén kívül, vitamin és ásványianyag-tartalma sem elhanyagolható.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések