Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem okoz autizmust az MMR oltás

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gyermek-egészségügy, Gyógyszerészet, Neurológia

Nem találtak összefüggést az autizmus és a kombinált, kanyaró, mumpsz és rubeola elleni oltás között amerikai kutatók. A szakemberek remélik, hogy az eredmények alapján nő majd az oltottság és a szülőket nem aggasztja majd egy esetleges kapcsolat.

Jelen kutatás szerdán jelent meg a Public Library of Science online számában és arra keresi a választ, hogy az 1998-ban Dr. Andrew Wakefield (Királyi Közkórház, Nagy-Britannia) által feltárt összefüggés valóban létezik-e. Dr. Wakefield, akinek tanulmánya a Lancetben is megjelent, később visszavonta állításait.

A New York-i Columbia Egyetem és a Betegségellenőrző és Megelőző Központ (CDC) kutatói a kanyaróvírus genetikai markereinek nyomait keresték 25 olyan autista gyermek bélből vett szövetmintáiban, akik bélproblémákkal is küszködtek. A mintákat 13 olyan hasonló korú gyermekéivel hasonlították össze, akik nem autisták, de valamilyen táplálkozási zavarban szenvednek. A mintákat három laboratóriumban elemezték, egyikben sem tudták, kitől származnak a minták.

"Ez a kutatás erőteljes bizonyítékot szolgáltat arra, hogy az autizmus nem függ össze a gyomor-bélrendszerben megtalálható kanyaróvírus RNS-sel vagy a MMR-rel történt oltással" - írták a szerzők. Dr. Mady Hornig hozzátette: "Nem találtunk összefüggést az MMR oltás időzítése és a gyomor-bélpanaszok vagy az autizmus kezdete között."

Az amerikai Szövetségi Panaszok Bírósága egy szülői panaszt már egy éve mérlegel. A CDC szerint az, hogy a szülők félnek a potenciális kockázatoktól és nem oltatják be a gyermekeiket, kanyarójárvány-hullámokat indított el szerte az Egyesült Államokban és Európában. Kanyaróban évente 250 ezer ember veszti életét, többségük fejlődő országbeli gyermek. A CDC adatai szerint az Egyesült Államokban minden 150 gyermekből egy autista vagy Asperger-szindrómában szenved.

2008.09.09 08:52:53

forrás: Medipress


Tippek:

Kezdje a reggelt egy alapos szellőztetéssel, nyújtózkodással, és néhány mély belégzéssel a nyitott ablaknál.


Szponzorált hirdetések