Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem mérette még meg? Most megteheti!

kategória: Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás, Koleszterin

Ingyenes szűréssel vár mindenkit az Egy csepp figyelem Alapítvány a WestEnd bevásárlóközpontban hétvégén, ahol a divat mellett az egészség is főszerepet kap.

Az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány munkatársai pénteken 14:00-18:00 óra között megmérik az érdeklődők koleszterinszintjét, szombaton 11:00-16:00 óra között pedig vércukorszint ellenőrzés lesz az I. emeleten, a patika előtti területen.

A cukorbetegség és más krónikus betegségek megelőzéséért dolgozó Alapítvány a napokban indította el a gyógyszerészekkel közösen a patikai koleszterinmérés programot, amelybe fokozatosan kapcsolódnak be a narancssárga felkiáltójeles patikák.

Ma már 560 gyógyszertárban van vércukorszint mérés, több mint 200-ban vérnyomásmérés, és hétről hétre egyre több gyógyszertárban lesz koleszterinmérés is jelképes összegért.

Az Alapítvány a következő hetekben számos helyen hívja fel a figyelmet a megelőzés és a szűrések fontosságára: május 17-én a Nők Lapja Családi Hétvégén a Margitszigeten, május 25-én a MOL Gyereknapon a Városligetben, május 31-én az Egészségliget rendezvényen.

2008.05.07 16:17:13

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések