Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem lett volna szabad éhen halnia a 13 hónapos gyereknek!

kategória: Gyermek-egészségügy

A 13 hónaposan éhen halt kisgyermek ügyének elemzése után az állampolgári jogok országgyűlési biztosa közleményben tudatta, hogy véleménye szerint törvénymódosításra van szükség, melyben szabályozzák, hogy milyen következményekkel jár, ha a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai elmulasztják jelzési és együttműködési kötelezettségüket.

Dr. Szabó Máté hivatalból folytatott vizsgálatot a 13 hónapos korában éhen halt szabolcsi kisgyerek ügyében.

Kiderült, hogy a gyermekjóléti szolgálat családgondozójának 2005 januárjától tudomása volt a családban nevelkedő gyermekek veszélyeztetettségéről. A hét gyermeket nevelő piricsei családdal kapcsolatban állt a családgondozó, a védőnő, a gyermekorvos, a pedagógusok, a jegyző. A családon belüli erőszak miatt már korábban rendőri intézkedésre is sor került. A vizsgálat megállapította, hogy - bár tudtak a csecsemő veszélyeztetettségéről - a gyermek védelmére jogosult és köteles hatóságok valamint szolgáltatók nem tettek eleget a gyermekvédelmi törvényben előírt jelzési, együttműködési és tájékoztatási kötelezettségüknek. Nem hoztak hatékony intézkedéseket a gyermeki jogok érvényesülésére, ami sértette a gyermek kiemelt védelemhez fűződő jogát.

Dr. Szabó Máté ombudsman mindennek nyomán kezdeményezte a gyermekvédelmi törvény módosítását.

2008.04.10 09:51:03

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Tippek:

Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.


Szponzorált hirdetések