Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem lesz, aki gyógyítson minket!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Vészhelyzetek, katasztrófák

Orvoshiány van az egész világon, mert kevés szakembert képeznek - hangzott el a Világ Egészségügyi Fórumon szerdán egy új jelentés alapján.

"A szakemberhiány következtében körülbelül egymilliárd ember nem részesül egészségügyi ellátásban, vagy nem jut el egészségügyi dolgozókhoz" - nyilatkozta Crisp a genfi fórumon a riportereknek. "Kritikus és sürgető hiánnyal kell szembenéznünk. Változások bevezetése nélkül a legszegényebb országokban emberek ezrei fognak továbbra is szenvedni" - mondta Crisp.

A magasabb jövedelemmel kecsegtető nyugati országokat gyakran vádolják a fejlődő világ orvosainak és ápolóinak elorzásával, ám Crisp szerint ez csak a hiány kis százalékáért felelős. "Számításaink szerint a szegényebb országokból gazdagabb országokba történő szakember-vándorlás csak a hiány 12 százalékáért felelős" - vélte a szakember.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2006-os becslése szerint a világon 4,3 millió egészségügyi szakember hiányzik. Évente 2,6 milliárd dollárra lenne szükség ahhoz, hogy további másfél millió szakemebert képezzenek Afrikában.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.05.23 10:32:05

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Csontritkulás

Hogy idősen se kelljen bottal járnia...

Ki ne szeretné az élete második felét is jól tölteni, aktívan, jókedvvel élvezni mindazt, amit az élete kínál? Bárki tehet a szép időskorért - legszerencsésebb, ha már évtizedekkel korábban elkezdi.

tovább

Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.


Szponzorált hirdetések