Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem lesz, aki gyógyítson minket!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Vészhelyzetek, katasztrófák

Orvoshiány van az egész világon, mert kevés szakembert képeznek - hangzott el a Világ Egészségügyi Fórumon szerdán egy új jelentés alapján.

"A szakemberhiány következtében körülbelül egymilliárd ember nem részesül egészségügyi ellátásban, vagy nem jut el egészségügyi dolgozókhoz" - nyilatkozta Crisp a genfi fórumon a riportereknek. "Kritikus és sürgető hiánnyal kell szembenéznünk. Változások bevezetése nélkül a legszegényebb országokban emberek ezrei fognak továbbra is szenvedni" - mondta Crisp.

A magasabb jövedelemmel kecsegtető nyugati országokat gyakran vádolják a fejlődő világ orvosainak és ápolóinak elorzásával, ám Crisp szerint ez csak a hiány kis százalékáért felelős. "Számításaink szerint a szegényebb országokból gazdagabb országokba történő szakember-vándorlás csak a hiány 12 százalékáért felelős" - vélte a szakember.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2006-os becslése szerint a világon 4,3 millió egészségügyi szakember hiányzik. Évente 2,6 milliárd dollárra lenne szükség ahhoz, hogy további másfél millió szakemebert képezzenek Afrikában.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.05.23 10:32:05

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Mi is az a koleszterin?

A zsírok a szervezet alapvető építőmolekulái. Közéjük tartoznak a trigliceridek és a koleszterinmolekulák is. Hogyan válhatnak hát ezek az alapvető építőelemek szervezetünk egészségének ellenségeivé?

tovább

50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések