Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem kidobni, lehúzni!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek

Tajvanban megkezdődött a lakosság vécékultúrájának megreformálása. Az országban most különböző fórumokon tanítják az embereket, hogy a vécépapírt ne a szemetesbe, hanem a vécékagylóba dobják. Az egészségügyi hatóságok remélik, ezzel az akcióval elkerülhetik napi 340 tonna bűzös papírhulladék keletkezését.

"Tajvanban régóta bevett szokás, hogy a használt vécépapírt nem a vécékagylóba, hanem a vécé melletti szemetesbe dobják az emberek, ez pedig igen rossz hatással van a közegészségügyre és a köztisztaságra - nyilatkozta Chang Hwang-jen, az ország Környezetvédelmi Hivatalának igazgatója - Az ide látogató nyugati és japán turisták is igen gyakran szóvá teszik ezt a szokást, ezért elhatároztuk, teszünk valamit az ügy érdekében."

A tajvani csatornázási rendszer most már képes megbirkózni a vécébe dobott papír problémájával, eddig ugyanis a csövek folyamatosan eldugultak, ha valaki a vécékagylóba dobta a papírt. "Az embereket rá kell ébresztenünk, hogy most már semmi gond nem lesz abból, ha a vécépapírt a vécébe dobják" - nyilatkozta Ms. Hwang-jen. A bűzös hulladék nemcsak kellemetlenséget, de igen sok költséget is jelent a tajvani kormánynak, ezért remélik, az emberek minél hamarabb áttérnek a papír vécékagylóba dobására.

2008.07.09 13:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Szellemileg is frissen

Vajon milyen időskor vár ránk? Szellemileg frissen vagy eltompulva fogunk élni? Képes-e az idősebb agy a tanulásra, vagy elkerülhetetlenül beleütközik szellemi képességei csökkenésének korlátaiba?

tovább


Szponzorált hirdetések