Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem fekszem le veled!

kategória: Gyermek-egészségügy, Pszichológia, Szexológia

Amerikai kutatók szerint a házasságig szüzességi fogadalmat tevő fiatalok jóval később kezdik meg szexuális aktivitásukat, mint azok a társaik, akik nem tettek ilyen ígéretet.

A Rand Corporation felmérése szerint a fogadalmat tevő fiatalok 34 százaléka kezd szexuális kapcsolatba a fogadalmat követő három évben. Ez az arány három évre kivetítve a fogadalmat nem tevő fiatalok esetében 42 százalék.

A szüzességi fogadalom intézményét 1993-ban a Déli Baptista Gyűlés hozta vissza a gyakorlata az Egyesült Államokban. Azóta templomok, vallásos iskolák és egyetemek százai promotálják a fiatalok szüzességi fogadalmát. "A házasságig tartó szüzességi fogadalom motivációt jelenthet az olyan fiataloknak, akik nem szeretnék korán kezdeni a szexuális életüket. A fogadalom bizonyos szociális nyomást jelent, amely arra ösztönzi a fiatalokat, hogy tartsák magukat az ígéretükhöz" - nyilatkozta Dr. Steve Martino, a Rand pszichológusa.

A Rand adatai szerint az amerikai fiatal nők 23, míg a fiatal férfiak 16 százaléka tett házasságig tartó szüzességi fogadalmat. Az Amerikai Betegségellenőrző és Megelőzési Intézet (CDC) adatai szerint az amerikai középiskolások 48 százaléka él aktívan szexuális életet.

"Néha kifejezett előnyökkel jár, ha egy kamasz később kezdi meg a szexuális életét, mint az átlag, különösen egészségügyi szempontból. Az ilyen fogadalmak pedig segíthetnek nekik ellenállni a kísértésnek" - nyilatkozta Dr. Martino.


Kapcsolódó hírek:

Nem szexelnek a diákok?

Sok partner, sok szemölcs

2008.06.12 09:35:36

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

A fizikailag passzív életmód lehetséges következményei

A rendszeres testmozgás csökkenteni az öregedéssel együtt járó kedvezőtlen élettani változások nagy részét, és ezzel nem csak az életminőség javul, hanem az időskorban jelentkező bizonyos betegségek is kivédhetők, megelőzhetők.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések