Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem engednének piacra egy alkoholos energiaitalt

kategória: Alkoholizmus, Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Neurológia, Táplálkozás

Az alkoholos energiaitalok ellen emel szót 25 amerikai állam főügyésze. Egy új termék piacra kerülését is szeretnék megakadályozni.

A MillerCoors LLC vezérigazgatója és elnöke, W. Leo Kiely által szeptember 17-én kapott levélben a főállamügyész kételyeit fejezi ki egy termékkel kapcsolatban, amely 8 térfogatszázalék alkoholt fog tartalmazni, és "komoly egészségügyi és biztonsági kockázatot jelent Amerika ifjúsága számára" - közölte az államügyész.

A főügyész a Dr. Mary Claire O'Brien (Wake Forest Egyetem) sürgősségi orvostani és közegészségügyi professzor által végzett 2008-as vizsgálatot idézi. A tanulmány címe: "Koffeines koktélok: Energiaital fogyasztás, magas kockázatú ivás és alkohollal kapcsolatos következmények a fiatal felsőoktatási hallgatók körében".
O'Brien kutatócsoportjának megfigyelései szerint az alkohol és energiaitalok keverékét fogyasztó hallgatóknál szignifikánsan magasabb volt az alkohollal kapcsolatos következmények, például a szexuális zaklatás vagy a sérülés előfordulása.

Az alkoholos energiaitalok íze és kinézete olyan, mint a nem alkoholos energiaitaloké. O'Brien szerint népszerűek a fiatalok körében, akik gyakran azt hiszik - helytelenül -, hogy az italok koffeintartalma ellensúlyozza az alkohol bódultságot okozó hatásait.

2008.09.30 08:56:55

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések