Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem engednének piacra egy alkoholos energiaitalt

kategória: Alkoholizmus, Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Neurológia, Táplálkozás

Az alkoholos energiaitalok ellen emel szót 25 amerikai állam főügyésze. Egy új termék piacra kerülését is szeretnék megakadályozni.

A MillerCoors LLC vezérigazgatója és elnöke, W. Leo Kiely által szeptember 17-én kapott levélben a főállamügyész kételyeit fejezi ki egy termékkel kapcsolatban, amely 8 térfogatszázalék alkoholt fog tartalmazni, és "komoly egészségügyi és biztonsági kockázatot jelent Amerika ifjúsága számára" - közölte az államügyész.

A főügyész a Dr. Mary Claire O'Brien (Wake Forest Egyetem) sürgősségi orvostani és közegészségügyi professzor által végzett 2008-as vizsgálatot idézi. A tanulmány címe: "Koffeines koktélok: Energiaital fogyasztás, magas kockázatú ivás és alkohollal kapcsolatos következmények a fiatal felsőoktatási hallgatók körében".
O'Brien kutatócsoportjának megfigyelései szerint az alkohol és energiaitalok keverékét fogyasztó hallgatóknál szignifikánsan magasabb volt az alkohollal kapcsolatos következmények, például a szexuális zaklatás vagy a sérülés előfordulása.

Az alkoholos energiaitalok íze és kinézete olyan, mint a nem alkoholos energiaitaloké. O'Brien szerint népszerűek a fiatalok körében, akik gyakran azt hiszik - helytelenül -, hogy az italok koffeintartalma ellensúlyozza az alkohol bódultságot okozó hatásait.

2008.09.30 08:56:55

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Mi is az a koleszterin?

A zsírok a szervezet alapvető építőmolekulái. Közéjük tartoznak a trigliceridek és a koleszterinmolekulák is. Hogyan válhatnak hát ezek az alapvető építőelemek szervezetünk egészségének ellenségeivé?

tovább

Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


Szponzorált hirdetések