Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem csupán a húszéveseké az edzőterem!

kategória: Csontritkulás, Öregedés, Sport, sport-egészségügy

Évszázadokkal ezelőtt már a 40 nyarat megélt embert is aggastyánnak tartották. Mostanra jócskán változott a helyzet, hiszen manapság a 60-70 éves emberek is aktív életet élnek, így az sem meglepő, ha egy edzőteremben találkozunk velük!

A csontritkulás, az ízületi gyulladások, vagy éppen az izmok fájdalmas letapadása gyakran keseríti meg az idősebb korosztályba tartozó nők életét. Rendszeres testmozgással azonban gyógyítható, sőt megelőzhető a baj! Hetente csak háromszor fél óra és a csontok erősebbé, az izmok feszesebbé válnak!

A vidámság fiatalít
A Margit körúti Curves klub edzőtermében egymás kezébe adják a nők a kilincset. Ez cseppet sem meglepő, hiszen az Amerikában kifejlesztett testedző módszer kizárólag hölgyeknek készült, és ez nem csak az erősítésre használt gépeken, de a terem hangulatán is látszik. Itt mindig szól a zene, mindenki vidám és ez nem csak a betérő vendégnek szól! "Módszerünk és az itt uralkodó hangulat jóvoltából szinte minden korosztályból jönnek hozzánk a lányok, a legfiatalabb 13 éves, míg a legidősebb tagunk 78 esztendős!" - árulta el Rátkai Viktória, a klub vezetője.

Szupernagyi kell az unokának!
Azt már régen bebizonyították a tudósok, hogy a rendszeres testmozgás - még ha idősebb korban is kezdjük el - hatékonyan veszi fel a harcot a csontritkulás és az izmok korral járó elgyengülése ellen. A Curves módszert úgy építették fel, hogy szabályozni lehessen az izmokat és ízületeket érő terhelés erősségét. "A hidraulikus kialakítású erősítő gépek két irányban működnek, húzni és tolni is kell őket, hiszen az ellenállás mindkét irányba kifejti hatását. Ennek segítségével egyszerre edzhetjük a test feszítő- és hajlítóizmait, anélkül, hogy sérülés fenyegetne, hiszen a terhelés csak tőlünk függ. Mindössze harminc percet vesz igénybe egy három körös edzés, egy-egy munkaállomáson fél percen át dolgozunk körönként" - mondta el a klubvezető. Az edzőterembe járó nagymamák azt is elárulták, hogy az unokáik is örülnek annak, hogy a nagyi rendszeresen sportol. "Így semmi sem akadályozza meg a közös mókát, például hogy végigjárjuk velük az egész Állatkertet, vagy éppen együtt próbáljuk ki a játszóházak szerkentyűit!"Animáció: HáziPatika.com

2010.11.01 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések