Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem akar meghalni? Sétáljon!

kategória: Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Szív- és érrendszeri betegségek

Óránként 7 ember hal meg elhízással összefüggő betegségben Magyarországon. Ha már erősebb testmozgást nem is végez, legalább gyalogoljon, aki túlsúlyos, így próbálja csökkenteni súlyát - ezt kérik a "Sétálj az egészségedért" program szervezői, akik az amerikai nagykövet társaságában sétáltak szombat délelőtt a Margit-szigeten, a kampány indításaként.

April Foley, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, a rendezvény fővédnöke azt emelte ki, hogy az egészségünk rajtunk is múlik, nekünk is tennünk kell érte, például azzal, hogy eleget mozgunk, kevesebbet ülünk a tévé előtt.

Dr. Halmy László, a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke szerint a napi rendszeres séta hatékonyan képes csökkenteni az elhízást és a szív-érrendszeri betegségek kockázatát is.

Monspart Sarolta világbajnok futó elkötelezett híve a rendszeres testmozgásnak, a "Sétálj az egészségért" program megnyitóján részt vettek azok a nők és férfiak, akik rendszeresen sétálnak, kocognak, futnak vele együtt a Margit-szigeten.

A futó vezette a bemelegítő edzést is, és a nagykövetasszony is pontosan követte az utasításokat, majd egy kisebb kört tett a társaság a szigeten. Képünkön April Foley fekete tréningruhában Halmy László és Monspart Sarolta között sétál.

Monspart Sarolta azt emelte ki, hogy mozgásra minden életkorban szükség van, idősebb korban talán még inkább. A nehezebben mozgóknak ideális megoldás a gyaloglás. A világbajnok futó kéthetente közös mozgásra várja majd az érdeklődőket a Margit-szigetre az Országos Egészségfejlesztési Intézet támogatásával. Az intézet főigazgatója, Gábor Edina szerint a gyaloglás mindig "lábnál van", és nem terheli annyira a szervezetet, mint a futás.

A "Sétálj az egészségedért" programot a Magyar Elhízástudományi Társaság és az Országos Egészségfejlesztési Intézet közösen szervezte, és céljuk az, hogy megállítsák a társadalom elhízását. Jelenleg a lakosság 20 százaléka elhízott, 47 százaléka pedig túlsúlyos.
Az elhízás, illetve az amiatt kialakuló betegségek kezelése évente 30-40 milliárd forintjába kerül a társadalomnak.

2008.05.10 14:55:02

forrás: HáziPatika.com/Kéky Kira


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.


Szponzorált hirdetések