Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem a koplalás óvja meg a szív egészségét

kategória: Koleszterin, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

A szívbetegségek 99 százaléka megelőzhető lenne diétával és életmódbeli változtatásokkal - állítja egy új, széleskörű tanulmány. Sőt mit több, nem kell lemondani az összes zsíros és sós ételről annak érdekében, hogy egészségesek maradjunk - írja a Fox News.

A teljes lemondás helyett elég csak a telített zsíros és a transzzsíros ételek adagját csökkenteni. Ezek ugyanis növelik a rossz LDL-koleszterin szintjét, megtapadnak az artériákban és szívinfarktust vagy stroke-ot okozhatnak. Előbbiek a húsokban és a zsíros tejtermékekben, utóbbiak az olajban sütött termékekben találhatók meg.


Másrészről vannak a jó zsírok - elég ha az olívaolajra vagy az omega3 zsírsavakra gondolunk -, amelyek csökkentik a rossz LDL-koleszterin, és növelik a jóként ismert HDL-koleszterin szintjét a vérben. Mindenesetre a szív egészségmegőrzésének kulcsa a megelőzés. Ez a tányéron kezdődik - vagyis azon múlik, hogy mit eszünk.

Animáció: HáziPatika.com

2012.06.17 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Méltányossági gyógyszertámogatások

Az általánosan nem szabályozható, sajátos, egyedi esetekben az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz méltányossági kérelemmel lehet fordulni. Nézzük ennek feltételeit!

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!


Szponzorált hirdetések