Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem a koplalás óvja meg a szív egészségét

kategória: Koleszterin, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

A szívbetegségek 99 százaléka megelőzhető lenne diétával és életmódbeli változtatásokkal - állítja egy új, széleskörű tanulmány. Sőt mit több, nem kell lemondani az összes zsíros és sós ételről annak érdekében, hogy egészségesek maradjunk - írja a Fox News.

A teljes lemondás helyett elég csak a telített zsíros és a transzzsíros ételek adagját csökkenteni. Ezek ugyanis növelik a rossz LDL-koleszterin szintjét, megtapadnak az artériákban és szívinfarktust vagy stroke-ot okozhatnak. Előbbiek a húsokban és a zsíros tejtermékekben, utóbbiak az olajban sütött termékekben találhatók meg.


Másrészről vannak a jó zsírok - elég ha az olívaolajra vagy az omega3 zsírsavakra gondolunk -, amelyek csökkentik a rossz LDL-koleszterin, és növelik a jóként ismert HDL-koleszterin szintjét a vérben. Mindenesetre a szív egészségmegőrzésének kulcsa a megelőzés. Ez a tányéron kezdődik - vagyis azon múlik, hogy mit eszünk.

Animáció: HáziPatika.com

2012.06.17 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A jó házasság fiatalít

Az életet meghosszabbító tényezők között a negyedik helyen, a házasságon kívüli szerelemtől való tartózkodás, ötödiken pedig a boldog házasság áll - írja Hufeland 1796-ban. Sajnálatos tény, hogy a házasság kezdi elveszíteni valódi értékét, tartalmát.

tovább

Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!


Szponzorált hirdetések