Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nehezen jutnak el az orgazmusig

kategória: Férfi problémák, Nőgyógyászat, Szexológia

A kínai és hongkongi párok jutnak el legritkábban az orgazmusig, míg az olasz és spanyol szerelmeseknek ez szinte semmilyen problémát nem okoz. A megkérdezett kínai párok mindössze 24 százaléka vallotta, hogy minden egyes együttlétkor képes elérni a csúcsra - olvasható az egyik legnagyobb óvszergyártó cég nemzetközi felmérésében.

A 26 országban elvégzett felmérésből kiderül, hogy a legsikeresebbek az olasz, spanyol és mexikói szerelmesek, ők ugyanis az esetek 66 százalékában eljutnak az orgazmusig. A franciák, akik a köztudatban hatalmas szexuális étvágyukról híresek, átlagos eredményt értek el, mindössze az esetek 48 százalékában jutnak el a csúcsra.

Az eredmények a többi ázsiai országban sem valami fényesek, Szingapúrban és Japánban is mindössze az esetek 27-36 százalékában érik el az orgazmust a párok. A japánok azonban akkor sem örülhetnek mindig, ha elérik a csúcsot: a felmérés szerint ők a legkevésbé elégedettek orgazmusuk intenzitásával, szemben a brazilokkal és mexikóiakkal, akik saját bevallásuk szerint a leginkább elégedettek.

A felmérésben összesen 26 ezren vettek részt, közülük a nők mindössze 32 százaléka vallotta, hogy minden együttlétkor eljut az orgazmusig. Férfiak esetében ez az arány majdnem a duplája, azaz 63 százalék volt.
A megkérdezettek szerint az orgazmus élményét jelentősen növeli a hosszú előjáték, a késleltetés, és az erős érzelmi kapocs a partnerek között.

Az eredmények szerint a férfiak inkább partnerrel szeretnek elérni a csúcsra, míg a nők önkielégítés útján sokkal könnyebben érik el az orgazmust.
"Ha azt szeretnénk, hogy valóban jó legyen a szexuális életünk, fontos hogy átadjuk magunkat az érzéseinknek és az együttlétekkor csak erre gondoljunk" - nyilatkozta a felmérés kapcsán Kevan Wylie szexuális tanácsadó.

2008.05.05 15:56:53

forrás: Medipress/HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Ötven felett a futópadon

A rendszeres mozgás pozitív hatásairól mindenki sokat tud, ám mégis vannak, akik félelemből, az egészségi állapotuk vagy az életkoruk miatt nem kezdenek el sportolni. Pedig az óvatos, fokozatos és körültekintő mozgás az időseknek is jót tesz!

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések