Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nehezen jutnak el az orgazmusig

kategória: Férfi problémák, Nőgyógyászat, Szexológia

A kínai és hongkongi párok jutnak el legritkábban az orgazmusig, míg az olasz és spanyol szerelmeseknek ez szinte semmilyen problémát nem okoz. A megkérdezett kínai párok mindössze 24 százaléka vallotta, hogy minden egyes együttlétkor képes elérni a csúcsra - olvasható az egyik legnagyobb óvszergyártó cég nemzetközi felmérésében.

A 26 országban elvégzett felmérésből kiderül, hogy a legsikeresebbek az olasz, spanyol és mexikói szerelmesek, ők ugyanis az esetek 66 százalékában eljutnak az orgazmusig. A franciák, akik a köztudatban hatalmas szexuális étvágyukról híresek, átlagos eredményt értek el, mindössze az esetek 48 százalékában jutnak el a csúcsra.

Az eredmények a többi ázsiai országban sem valami fényesek, Szingapúrban és Japánban is mindössze az esetek 27-36 százalékában érik el az orgazmust a párok. A japánok azonban akkor sem örülhetnek mindig, ha elérik a csúcsot: a felmérés szerint ők a legkevésbé elégedettek orgazmusuk intenzitásával, szemben a brazilokkal és mexikóiakkal, akik saját bevallásuk szerint a leginkább elégedettek.

A felmérésben összesen 26 ezren vettek részt, közülük a nők mindössze 32 százaléka vallotta, hogy minden együttlétkor eljut az orgazmusig. Férfiak esetében ez az arány majdnem a duplája, azaz 63 százalék volt.
A megkérdezettek szerint az orgazmus élményét jelentősen növeli a hosszú előjáték, a késleltetés, és az erős érzelmi kapocs a partnerek között.

Az eredmények szerint a férfiak inkább partnerrel szeretnek elérni a csúcsra, míg a nők önkielégítés útján sokkal könnyebben érik el az orgazmust.
"Ha azt szeretnénk, hogy valóban jó legyen a szexuális életünk, fontos hogy átadjuk magunkat az érzéseinknek és az együttlétekkor csak erre gondoljunk" - nyilatkozta a felmérés kapcsán Kevan Wylie szexuális tanácsadó.

2008.05.05 15:56:53

forrás: Medipress/HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Kisimult arccal

A "csodaszerek", a kozmetikumok, a masszírozás, a barátnők jótanácsai, a szépségvitaminok, csak ideig-óráig oldják meg a bőr kisimulását, de ha a tükörből már tényleg nem az néz vissza, akit szeretnénk, döntenünk kell a következő lépésről.

tovább


Szponzorált hirdetések