Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Rosszak a kövér álláskeresők esélyei

kategória: Elhízás, Pszichológia

A külső megjelenés fontos szempont egy állásinterjú során. Egy új kutatás szerint azonban nemcsak a jelentkező öltözködése és ápoltsága számít, hanem gyakran a súlya alapján is megítélik a munkaadók. Már az önéletrajzunkhoz csatolt fotó is gyakran döntő lehet egy állás megpályázása során, ezért mindenki próbál előnyös képet készíteni magáról, és odafigyel az öltözködésére. De mi a helyzet a súlyunkkal? Hiszen ha valaki elhízott, azt nem tudja elrejteni.

A  Hawaii Egyetem kutatói, hogy lássák, valójában mennyire számít a jelentkező súlya egy állás megpályázása során, felkértek néhány diáklányt, hogy mondják el a véleményüket 12 önéletrajzról. A diákok nem tudták, hogy mi a vizsgálat célja, sőt a kutatók igazából ugyanannak a hat nőnek a jelentkezését mutatták meg nekik, csak két példányban: az egyiken a jelentkező hölgy még a súlycsökkentő műtétje előtti fotóval szerepel, ahol körülbelül 38-41 közötti a BMI indexe, a másikon pedig a műtét után képpel, ahol már normális, 22-24-es értékekkel. A jelöltek egyébként hasonló életkorúak is voltak, 29-32 év közöttiek, hasonló végzettséggel és szakmai tapasztalattal, hogy ez ne lehessen befolyásoló szempont.

Az eredmények szerint a diák "munkaadók" a vékonyabb jelölteket vették volna fel, és ha egy elhízottabb jelentkező át is jutott a válogatásukon, eleve alacsonyabb kezdőfizetést ajánlottak volna neki. Janet Latner, a vizsgálat vezetője szerint elgondolkodtató, hogy a diákok ugyan nem valódi munkaadók voltak, de később ők is belépnek majd a munkaerőpiacra, ahol akár vezető beosztásba is kerülhetnek, és a kollégáikkal kapcsolatban kell majd hasonló döntéseket hozniuk.

2012.05.27 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések