Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Negyvenéves az m2

kategória: Programajánló

Az indulás évében vetített műsorszámokból készült válogatással - játékfilmekkel, portrékkal és kabarékkal - ünnepli indulásának negyvenedik évfordulóját a Magyar Televízió második csatornája szombaton.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője ennek kapcsán azt mondta az MTI-nek kedden, hogy az m2 indulásának 40. évfordulójára összeállított műsorfolyam nem kizárólag a nosztalgiáról szól, hanem áttételesen rámutat a közszolgálati televíziózás mai céljaira is. "Czóbel Béla színesben készült portréja például ma már legalább annyira szól az értékőrzésről és a modern technológiák alkalmazásáról a televíziózásban, mint a művész munkásságáról" - fogalmazott Cserháti Ágnes. A Nobel-díjas Gábor Dénesről készült film azt példázza, hogy a tudomány megszerettethető, közelebb hozható a tudományos élet "sztárjainak" segítségével. Szabó Magda interjúja szintén értékes darabja az ünnepi műsorfolyamnak, mert az írónő azokról a katarzisként megélt kulturális élményeiről beszél, amelyek nagy hatást gyakoroltak munkásságára.

Bertha Lívia, a tematikus nap felelős szerkesztője arról számolt be, hogy bizonyos kritikai látásmóddal kellett közelíteni a '70-es évek televíziós anyagaihoz, ugyanakkor az a kínálat, amelyet a második csatorna indulásának évéből erre a napra összeválogattak, "magáért beszél". "Szép képekkel, gondolatisággal, míves anyagokkal, humorral, zenével, s a néző véleményének kiemelt figyelembe vételével találkoztunk a keresés során. Ha ezek a felvételek nem lennének fekete-fehérek vagy karcosak, ma is friss darabokként, boldogan elfogadnánk őket" - mondta.

2011.08.19 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Törékeny biztonság

  Idősebb korban, amikor már nem olyan éles a szem, a fül, lassulnak a reflexek, könnyebben érhet bárkit baleset. Még jobban kell vigyázniuk azoknak, akiket a csontritkulás is sújt. Érdemes jó előre felkutatni a lakásban is az esetleges veszélyforrásokat.

  tovább

  Tippek:

  A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.


  Szponzorált hirdetések