Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Negyven százalékkal emelkedhet a nyugdíjasok száma az EU-ban

kategória: Öregedés

Az idősek és fogyatékkal élők támogatása áll az EU új programjának fókuszában. A kezdeményezés fontosságát az indokolja, hogy ha 2010 és 2030 között nyugdíjba mennek az úgynevezett 'babyboom' szülöttei, a 65-80 éves nyugdíjasok száma csaknem 40 százalékkal emelkedni fog.

Az EU új kutatási programjának célja az idősek és a fogyatékkal élők támogatása. Főként arra szeretnének nagy hangsúlyt fektetni, hogy ezek az emberek minél tovább meg tudják őrizni önállóságukat. Az Európai Parlament zöld utat adott egy ezzel kapcsolatos törvény előterjesztésnek Strassburgban.

Ha 2010 és 2030 között a 'babyboom' korosztálya nyugdíjba megy, akkor a 65-80 évesek száma csaknem 40 százalékkal emelkedik, szól az új program indokolása. A cél olyan információs és kommunikációs technikák fejlesztése, amelyek segíthetnek az emlékezeti problémák, a korlátozott látási vagy hallási képesség vagy a korlátozott mozgásképesség ellen hatni. A programban Izrael, Norvégia és Svájc is részt vesz. A kutatási projektre 150 millió euró áll rendelkezésre a kutatási költségvetésből. A támogatási időszak a 2008-tól 2013-ig tart.

2008.04.02 09:14:24

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Szemfényvesztés vagy gyógyulás

Nagy áttörést ért el az orvoslás az időskori ideghártya-pusztulás okozta vakság gyógyításában, az új kezeléssel sok idős ember látását őrizhetnénk meg. Mit tehetünk, ha veszélybe kerül látásunk, s az egészségbiztosító nem fizeti a milliós gyógykezelést?

tovább


Szponzorált hirdetések