Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ne viseljen ilyen cipőt! Megnyomorodik!

kategória: Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Reumatológiai problémák, Vészhelyzetek, katasztrófák

A kreációk maradandó károsodást okozhatnak viselőjüknek. "Megkérdőjelezem a tervezők elmeállapotát. Hamarosan csoportos bírósági keresetek tömkelege várható" - mondta az Ausztrál Ortopédiai Szövetség alelnöke, Brenden Brown.

A toronyszerű lábbelik elképesztően népszerűek Milánó, London és New York kifutóin. Olyan divatőrült hírességek vezetik a sort, mint Victoria Beckham. A külsőség azonban nem olcsó mulatság, akár a cipő áráról, akár a későbbi orvosi kezelésről beszélünk.

A sarok nélküli, combig érő latexcsizma, amit múlt héten Beckhamnén is lehetett látni, a brit-olasz tervező, Antonio Berardi "alkotása", és 3 300 fontba kerül. A benne elszenvedett balesetek azonban sokkal többet is kihúzhatnak a pénztárcánkból. "Valóban fennáll a hanyatt esés veszélye. Elképzelni sem tudom, hogy képes járni abban a csizmában."


Az amerikai Marc Jacobs által tervezett sarok nélküli cipők csak kicsit barátságosabbak ennél. "Ismétlem: rettentő bizonytalan lesz benne a járás. Olyan, mint egy mérleghinta: vagy előre lök, vagy hátra."

A londoni tervező páros, Aminaka Wilmont ennél is bizarrabb ötlettel állt elő. A modellre pár, cipő nélküli cipősarkat erősített néhány fekete anyagdarabkával. "Látni lehetett, hogy a modell a lábujjaival markolássza a lábbelit!" - mutatta Brown. "Ennek sok-sok fájdalom és kínlódás lesz a vége."

Az olcsóbb termékek is csatlakoztak az egyensúlyozó mutatványhoz. Az ausztrál Zu üzlethálózat 150 ausztrál dollárért árusítja az építészeti ékeket. "A viselésükhöz minimum artistának kell lenni, annyira bizonytalanná válik benne a járás. Tulajdonosaikra igen erős bokafájdalmak várnak."

A Grazia szerkesztője, Alison Veness-McGourty szerint a divatot nem lenne szabad ennyire komolyan venni. "Az ortopéd orvos olyan, mint egy bankigazgató. A sarok már majdnem művészet. Ebben a szezonban még az életnél is többet érnek."

Animáció: HáziPatika.com

2008.10.10 10:14:15

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Félúton

Az emberélet útjának felén életünk különböző szálai összekuszálódnak, ezért új utakat keresünk, iránymutatásra szorulunk. Kételyeink támadnak az élet értelmével kapcsolatban. Hová tartunk? Mi a feladatunk? Van-e még lehetőségünk a kiteljesedésre?

tovább

Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának


Szponzorált hirdetések