Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ne várjon, amíg szomjas lesz!

kategória: babaszoba.hu, Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Táplálkozás

A szomjúságérzés már az enyhe mértékű (1-2 százalékos) kiszáradás jele. Ezért már akkor is érdemes inni, amikor még nem érezzük magunkat szomjasnak - hívja fel a figyelmet Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé dietetikusa.

Gyakran megfeledkezik az ivásról?
Első lépésként jelöljön ki a nap folyamán bizonyos időpontokat amikor biztosan elfogyaszt egy pohár vizet. Írja be ezeket a számítógépe naptárába, vagy állítsa be telefonján az emlékeztetőt.

Állítson össze ellenőrző listát napi 8 pohárnyi víz elfogyasztásához, tegye ki egy olyan helyre ami a nap folyamán mindig a szeme előtt van, például a hűtő ajtajára vagy az íróasztalára és kövesse nyomon előrehaladását. Meglátja, egy idő után szokásává fog válni a rendszeres vízivás!

Hogyan ösztönözzük vízivásra a családot?
- Kínáljon az asztalnál vizet, és mindig csak vizet! A víz olyan ital, ami nem változtatja meg az ételek ízét.
- Gyermekét, párját mindig egy üveg vízzel indítsa útnak, bárhová is megy.
- Különösen figyeljünk az idősekre. Készítsük ki számukra a napi vízadagot és rendszeresen ellenőrizzük, valóban elfogyasztják-e.

2010.08.27 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések