Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ne titkolja! A szexuális problémákról megéri beszélni!

kategória: Erektilis diszfunkció, Férfi problémák, Öregedés, Szexológia

Az idősebb férfiak számára hasznos lehet a szexuális problémákról való őszinte baráti beszélgetés, mivel ez segítségükre van boldogtalanságuk és az ebből eredő stresszes állapotuk leküzdésében - derült ki egy új amerikai tanulmányból.


Amerikai kutatók közel 800, 57 és 85 éves kor közötti férfit és nőt kérdeztek ki, akik már legalább egyszer szembesültek már valamilyen szexuális problémával (például a libidó hiánya, fizikai fájdalom együttlét során vagy impotencia). A tanulmány kimutatta, hogy a megkérdezetteknek csak a fele fordult orvoshoz problémájával, és ezek közül is több volt a férfi; a vizsgált egyének közérzete azonban nagyjából egységes maradt, függetlenül attól, hogy orvoshoz fordult-e vagy sem. Akkor azonban, ha a szexuális problémákkal küzdő férfiak a barátaikkal, ismerőseikkel beszélték meg a gondjukat, akkor nyugodtabbnak érezték magukat.

Médiatár főoldal
videó

Felszabadultan élvezni az ölelést

Felszabadultan élvezni az ölelést
"A legváratlanabb eredményt az hozta" - mondta Ryo Hirayama az Oregoni Egyetem végzős diákja, a kutatásban részt vevő egyik szakember - "hogy a szakemberrel történő beszélgetés nem hozta meg a kívánt hatást. A megkérdezett férfiak többsége viszont megkönnyebbült és boldogabb lett, ha problémáiról partnerének vagy egy barátnak mesélhetett."

A nők esetében azonban nem találtak ilyen összefüggést. Alexis Walker professzor, a tanulmány társszerzője szerint ennek oka a nők szexuális problémáinak komplexitásában keresendő.

"Az eredmények alapján a nők fenyegetve érezhetik magukat, ha a szexuális gondjaikról házastársuknak kell beszélniük, a megoldásukhoz pedig nem elegendő egy barát beavatása" - mondta a professzor, majd hozzátette: "Az életkor növekedésével a következő szabály alakul ki a szexuális élettel kapcsolatban: csináld vagy felejtsd el! Az idősebbek se adják fel szexuális aktivitásukat, bár az kétségtelen, hogy ennek velejárója a szexuális problémák megjelenése és ezek megoldásában sokszor más, egyéb közös tevékenységek lehetnek segítségükre."

Videó: HáziPatika.com

2010.06.02 15:25:48

forrás: Medipress


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések