Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ne igyon, ha gyereket akar!

kategória: Alkoholizmus, Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Nőgyógyászat, Várandósság

Az alkoholfogyasztás késleltetheti a teherbeesést a nőknél, de a férfiakra csak kevéssé, vagy egyáltalán nem hat, állítja egy új tanulmány.

A Washingtoni Egyetem kutatói ausztrál ikrek két csoportjának adatait elemezték, akik 1893 és 1964 között születtek (3 634 női és 1 880 férfi ikerpárt), illetve 1964 és 1971 között (3 381 női és 2 748 férfi ikerpár). Összehasonlították a nők és férfiak alkoholfüggőségi élettörténetét, és az életkort, amikor először vállaltak gyermeket.
Az eredmények azt mutatták, hogy az alkoholfüggőség termékenységi problémákat okozhat a tizenéves és a felnőtt korú nőknél egyaránt.

Médiatár főoldal
animáció

In vitro megtermékenyítés

In vitro megtermékenyítés
Az alkoholfüggőség valószínűleg azért befolyásolja jobban a nők fogamzó képességét, talán azért, mert ugyanannyi szeszes ital elfogyasztását követően a nők vérének alkoholszintje magasabb lesz. "A termékenységi problémák körébe tartozik egy sor menstruációs zavar, szexuális problémák és komplikált terhességek (vetélés és koraszülés). Az alkoholizáló tinédzsereknek gyakran szabálytalanná válik a ciklusuk, vagy akaratuk ellenére teherbe esnek. Tudomásunk szerint ez az első olyan tanulmány, mely vizsgálja az alkohol hatását a termékenységre a nemzőszervek fejlődésén keresztül"- mondta Mary Waldron, a Washingtoni Egyetem pszichiáter adjunktusa.

"A legtöbb korábbi kutatás vagy csak a tinédzsereket, vagy csak a felnőtteket vizsgálta, a két korcsoportot együtt nem. Az eredményeink rávilágítanak arra, hogy a nők alkoholfüggősége olyan kockázatokat rejt, amit eddig nem ismertek széles körben. A felismerés egyre nagyobb fontossággal bír, mivel a nők, különösen a fiatalabbak alkoholfogyasztása jelentősen emelkedett az utóbbi időben. Lehet, hogy a fiatal nők szeretnék tudni, az alkoholfogyasztásnak milyen hosszú távú következményei lehetnek a későbbi gyermekvállalásra. Ha ez így folytatódik tovább, véglegesen is meddők maradhatnak" - figyelmeztetett Waldron.

Animáció: HáziPatika.com

2008.08.26 09:10:01

forrás: Medipress


Tippek:

Ellenőrizze rendszeresen vérnyomását, mert a magas vérnyomás a látást is veszélyeztetheti.

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések