Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ne egye meg a csirkét!

kategória: Gondolta volna?, Pszichológia, Táplálkozás

Kaliforniában sok kutya- és macskatartó feladta, hogy kedvenceket tartson, mivel ellátásuk már nehézséget jelentett. Ezzel szemben csirkék egyre népszerűbbek a háztartásokban, számuk növekszik néhány amerikai nagyvárosban is.

Sokan házi kedvencekként tartják a tyúkokat, ezért a kaliforniai Rod Lublow létrehozott egy weboldalt "Háztáji csirkék" néven, hogy ezzel is segítse azt a csirketartó közösséget, amelynek tagjainak száma már elérte a 19 000 főt, és célja,hogy megismertesse őket a baromfitartás szokásaival.
Sokak szerint a csirke kiváló házikedvenc, egyénisége van, szeretnivaló, különleges.

Az USA-ban ezt a portált főleg kaliforniaiak, New York-iak, washingtoniak, oregoniak, és coloradóiak látogatják.

Néhány városban (New York, Los Angeles, Portland, Seattle) már engedélyezték a csirketartást, ennek megfelelően emelkedett is a számuk rendesen - legalábbis ezt állítja Ben Ortiz Colorado egyik városának Longmontnak a tervezője.

Az a javaslata, hogy helyileg kell szabályozni ezt a kérdést, bár sokan úgy vélik, hogy az egész tyúktartás csak múló szeszély, amely hamarosan véget is ér!

2009.01.15 06:58:43

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Aláírás a betegágy szélén

Orvosi beavatkozás, kórházi kezelés előtt ma már megszokott, hogy a kezelőorvos néhány papírral keresi fel betegét. Miről döntünk, mit is írunk alá ilyenkor?

tovább


Szponzorált hirdetések