Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nárciszültetés ma Budapesten, később vidéken a Hospice-nap alkalmából

kategória: Daganatos betegségek, Programajánló, Pszichológia

Közös nárciszültetésre, emlékezésre, beszélgetésre hívja az érdeklődőket a Magyar Hospice Alapítvány a Hospice és a Palliatív ellátás Világnapjának alkalmából.

A nárcisz szerte a világon a rákbetegeket gondozó szervezetek gyakori szimbóluma; az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezője. Az ültetésnek, illetve a virágzáskor rendezett újabb eseménynek az a lényege, hogy általuk is bemutatható az élet körforgása, a születés-növekedés-elmúlás ciklusa.
A nárciszültetés során a Magyar Hospice Alapítvány idén mindenkit megkér arra, hogy ne csak a szó valóságos értelmében ültessen el egy virághagymát, de "Az élet szép, az élet minden" mottó jegyében szimbolikusan is "ültesse el" egy ehhez kapcsolódó személyes gondolatát. S ha kedvet érez hozzá, akkor arra is lehetőséget kap, hogy mindazt, amit megfogalmazott, a résztvevőkkel személyesen is megoszthatja.
A program célja, hogy a társadalom minél szélesebb rétegeinek figyelmét felhívják arra, hogy az emberi méltóság az utolsó pillanatig megőrizhető. A nárciszültetéshez, és a virágzáshoz kötődő rendezvényeken túl, a Méltóság Mezeje program keretében kiemelt figyelmet fordít az Alapítvány arra, hogy üzenetét a felnövekvő generációkhoz is eljuttassa. A program hosszú távú célja az értékrend formálása révén a lakosság, különösen a gyermekek lelki egészségre való esélyének növelése. A sárgán virágzó nárcisz szimbolikája is segít abban, hogy már gyermekkorban merjünk beszélgetni az életről, a betegségről, az elmúlásról, szeretteink elvesztéséről, a segítségnyújtás szükségességéről.

Budapesten a mozgalom rendezvényén részt vesz:
Dobó Kata színművész, a Magyar Hospice Alapítvány önkéntese
Szalóky Ágnes és zenekara
Torres Dani zenész

A nárciszültetések időpontjai:
Budapest: 2009. október 9-én, pénteken, 15.00 órakor, a Budapest Hospice Ház kertje (1032. Budapest, Kenyeres u. 18-22.)

Debrecen: 2009. október 8.
Budakeszi: 2009. október 16.
Herceghalom: 2009. október 16.
Mohács: 2009. október 11.
Nagykovácsi: 2009. október 16.
Nyíregyháza: 2009. október 10.
Százhalombatta: 2009. október 16.
Szekszárd: 2009.október 15.
Pécs: 2009. október 17.
Veszprém: 2009. október 16.

2009.10.09 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A vashiány ellensúlyozására együnk sok száraz lencsét, babot, borsót, zabpelyhet, sovány marhahúst, teljes kiőrlésű lisztből készült és rozskenyeret, véres hurkát.


Szponzorált hirdetések