Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nárcisz futás az emberi méltóságért

kategória: Daganatos betegségek, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Programajánló

Jótékonysági futóversenyt rendez a Magyar Hospice alapítvány, április 23-án, a Margitszigeten. A Nárcisz Futófesztiválon való részvétellel a hospice alapelveivel való szolidaritást fejezhetik ki a futók és a gyaloglók. A nevezési díj 500 Ft, mely összeggel az alapítványt támogatják.

A hospice a gyógyíthatatlan betegek testi és lelki támogatásával foglalkozik, alapelvük, hogy még a legsúlyosabb állapotokban is meg kell őrizni az emberi méltóságot. A hospice talán legfontosabb célja, hogy az ellátás a beteg életminőségén javítson: nemcsak a testi, de a lelki, szellemi és spirituális igényekre is figyel. A családtagoknak is segít feldolgozni a gyászt, a veszteséget, a tehetetlenség vagy a szorongás érzéseit.

A futófesztivál a Méltóság Mezeje program keretein belül kerül megrendezésre. A programot, Fields of Hope néven egy brit alapítvány indította el; a világ számos országában nárciszokat (a rákbetegeket, illetve az őket gondozókat szimbolizáló virágokat) ültetnek, hogy így is felhívják a figyelmet az emberhez méltó elmúlásra.

2010.04.15 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések