Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Naponta háromszor nem mondunk igazat - miért?

kategória: Pszichológia

Egy felnőtt ember naponta átlagosan háromszor hazudik, leginkább a munkaórákkal, a házimunkával és a hollétével kapcsolatban - állítja egy brit kutatás.

A megkérdezett háromezer ember egyharmada vallotta be, hogy a munkaterhelésével kapcsolatban rendszeresen nem mond igazat, hogy ezzel is könnyítse az életét. Egynegyedük lódít a partnerének arról, hogy hány emberrel volt korábban szexuális kapcsolata, de eltérő színezettel: a férfiak a számok eltúlzására, a nők pedig inkább a kalandok letagadására hajlamosak.

Négy emberből egy elbagatellizálja korábbi viszonyainak a jelentőségét, a megkérdezettek egytizede pedig a jelenlegi kapcsolatát sem vállalja fel mindenki előtt. A felmérés a Twentieth Century Fox Home Entertainment megbízásából készült a "Hazudj nekem!" című sorozat hátterének.

"Megdöbbentő, milyen sokan hazudnak szándékosan. Legtöbben azért teszik, hogy pillanatnyilag könnyítsenek az életükön - de a lebukás soha nem jó élmény" - mondta a cég szóvivője a Daily Expressnek.

A megkérdezettek egynegyede tettette már betegnek magát a munkahelyén, hogy szabadnapot kapjon, egytizedük pedig a cél érdekében már hazudta azt, hogy meghalt egy rokona. Sokan álláskereséskor is hajlamosak túlozni a végzettségükkel vagy a tapasztalatukkal kapcsolatban. A nagyotmondás már a közösségi oldalakat sem kíméli: Twitteren, Facebookon is többen élénkebb társasági életet sejtetnek magukról a valóságosnál.

"A válaszolók kétharmada azt mondta, nem hazudik jól - ennek ellenére mégis megteszik, hogy kicsit egyszerűsítsék az életüket. Szomorú, hogy legtöbben főleg azoknak nem mondanak igazat, akiket szeretnek. Ijesztő a lehetőség, hogy valóságnak hihetünk olyasmit, ami talán az elejétől a végéig hazugság"- tette hozzá a szóvivő.

2011.01.19 00:02:00

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések