Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Minden napra egy tojás, és nem lesz allergiás?

kategória: Allergia, Táplálkozás

Elképzelhető, hogy nem feltétlenül kell a tojásallergiában szenvedő gyerekeknek kerülniük a tojásos süteményeket. Az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológia Szakkollégium éves konferenciáján közzétett kutatásból az derült ki, hogy az allergiás gyerekek 56 százaléka képes tolerálni a sült tyúktojást, 55 százalékuk pedig teljesen kinövi tojásallergiáját. "Az allergiás gyerekek több mint fele tolerálja a süteményekben és péksüteményekben lévő sült tojást - mondta a tanulmány vezető szerzője, Rushani Saltzman allergológus. - A sült tojás étrendi bevezetésével bővíteni lehet a gyermek étrendjét, javítani lehet az életminőségét, és fel lehet gyorsítani a tojástolerancia kialakulását." Az átlagos tolerált dózis 2-5 sült tyúktojás volt, minimum 30 percig sütve 180 Celsius fokon.


A konferencián közzétett másik kutatásban Ruchi Gupta gyermekgyógyász kimutatta, hogy a nyolc leggyakoribb ételallergiából a gyerekek a tojásallergiát növik ki a legnagyobb valószínűséggel. Elmondta, hogy gyermekekben a tojástolerancia alakul ki a második leggyakrabban a tejtolerancia után. Ha azonban valaki korábban súlyos reakciót mutatott a tojásra, esetében kisebb az allergia kinövésének valószínűsége. (Súlyos reakció alatt a bőr és a szövetek gyors duzzanatát, légzési nehezítettséget és életveszélyes anafilaxiás sokkot értünk.)

Éppen ezért Richard Weber allergológus, az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológia Szakkollégium elnöke szerint a szülőknek csak nagyon óvatosan szabad újra bevezetniük egy allergént gyermekük étrendjébe. Mivel súlyos következményekkel járhat, ezt minden esetben csak orvosi felügyelet mellett szabad végezni.

Animáció: HáziPatika.com

2012.11.14 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések