Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Napi regenerációt segítő új magyar terápia

kategória: Neurológia, Új termékek, szolgáltatások

Új szemléletű orvosi eljárás és készülék született a krónikus idegrendszeri túlterheltség okozta betegségek kezelésére - magyar kutatók és mérnökök többéves fejlesztői munkája eredményeként. A neurológiai eljárás az emberi szervezet bőrben található szabad idegvégződésein keresztül gyakorol hatást az idegrendszerre.

Az EMOST (ElectroMagnetic Own Signal Therapy - "saját jel terápia") eljárás főként az idegrendszeri túlterheltségből adódó szabályozási zavarokra kínálhat megoldást. A kutatók az alvás folyamatát vizsgálva jutottak el a tudományos felismerésekhez, majd az orvosi gyógymód kialakításhoz - adta hírül a Gyógyszermentes Közhasznú Egyesület.

A felismerés az, hogy az alvás során az autonóm idegrendszer önellenőrzést, majd regenerációt hajt végre nap mint nap. Ha ez az önellenőrzés például folyamatosan fennálló stressz miatt hiányos, akkor a természetes önregeneráció is elmarad, a betegségek kialakulásának kockázata megnő. Ha ezt az önellenőrzési folyamatot be tudjuk indítani, akkor a szervezet képes újraszervezni, illetve korrigálni természetes regenerációs folyamatait, befejezni a regenerációs lépéseket.

Az idegrendszeri túlterheltség okozta betegségek száma egyre nő, a stressz és a pszichoszomatikus alapú betegségek pedig ennek velejárói. A leginkább nemzetközi elismeréseket begyűjtő magyar ­team elsőként neurológiai területeken ért el sikereket, másrészt alvászavar, krónikus letargia, félelem, inkontinencia, poszttraumás stresszélmény kezelésében sikeres - mondta dr. Erdőfi-Szabó Attila, a magyar orvosi ­team vezetője.

Eljárásukra a világban meghatározó szerepet játszó szaklapok is felfigyeltek, mint a Nature Precedings, az Electromagnetic Biology and Medicine, az European Biophysics Journal.

2012.07.30 00:02:00

forrás: OS


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések