Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Napi egy szem kell a Parkinson-kór elleni készítményből

kategória: Gyógyszerészet, Neurológia

Júniustól már társadalombiztosítási támogatással kapható az a napi egyszeri adagolású, Parkinson-kór elleni terápia, amely egyaránt alkalmazható a betegség korai és előrehaladott szakaszában. A készítmény, amely mostantól a magyar betegek számára is elérhető, jelentős mérföldkő a Parkinson-kór kezelésében.

A napi háromszori adagolású - azonnali felszívódású - szerekkel szemben ez a készítmény folyamatosan fejti ki a hatását, így a betegeknek csak naponta egyszer kell a gyógyszert bevenni. A szakemberek szerint ez megkönnyíti a terápia követését is.

A készítményre egyik napról a másikra át lehet váltani a régi gyógyszerről.
Orvosi szempontból jelentős előrelépést jelent, hogy az egyszeri adagolású tabletta alkalmazásával kevesebbet változik a plazmakoncentráció 24 óra alatt, mint az azonnal felszívódású szereknél, így kevésbé terheli meg a szervezetet.
Jó tudni!

A Parkinson-kór elsősorban az idősebb korban jelentkezik - a 65 év feletti korosztály mintegy 1-2 százalékát érinti. Hazánkban a Parkinson-kóros betegek száma mintegy 20-30 ezerre tehető, azonban sok betegnél sajnos későn állítják fel a diagnózist, így nem részesülnek megfelelő ellátásban.

Ez különösen a már előrehaladott stádiumban járó betegeknél fontos, akik egyszerre több gyógyszert is szednek a betegség, illetve szövődményeinek kezelésére.

A június elejétől társadalombiztosítási keretbe is befogadott Pakinson-kór elleni készítmény egy újabb nagy előrelépés az olyan terápiák kifejlesztése területén, amelyek a hatékonyság mellett betegek szükségleteit is előtérbe helyezik - olvasható a támogatás elnyerése kapcsán kiadott sajtóanyagból.

2010.06.02 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések