Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egy-két szál nem árthat?

kategória: Dohányzás

A naponta rágyújtó dohányosok több mint fele azt hiszi magáról, hogy nem függő többé, és teljesen leszokott. Ugyanakkor a Co-operative Pharmacy nemrég végzett felméréséből az is kiderült, hogy legtöbben elhallgatják családjuk, barátaik és szerelmük elől azt az apró kis tényt, hogy naponta rágyújtanak. Amikor a tilosban járnak, általában azt mondják, kutyát sétáltatni vagy bevásárolni mennek.

A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) szakértői szerint már napi egy cigaretta elszívása is 30 százalékkal növelheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélyét. Az oslói Egészségügyi Szűrővizsgálatok Szolgálatának kutatásai szerint a kocadohányosok körében háromszor gyakoribb a végzetes tüdőrák, mint a nemdohányzóknál.

A kétezer önkéntes részvételével készült mostani kutatás szerint a dohányosok 80 százaléka le akar szokni és harmaduk saját bevallása szerint kevesebbet gyújt rá a dohányzásellenes törvény bevezetése óta. "A dohányzásellenes törvény sok embert inspirált leszokásra, sokan azonban titokban tartják káros szenvedélyüket partnerük, gyerekeik, barátaik és családjuk előtt" - nyilatkozta Fiona Caplan-Dean, a Co-operative Pharmacy munkatársa. Minden tizenkettedik dohányosnak tilos otthon dohányoznia. A leszokás mellett a felmérés szerint elsősorban az egészséges élet, a költséghatékonyság és a gyermekszületés szól. Sokan azonban úgy gondolják, csak akkor tudnának leszokni, ha súlyosan megbetegednének.


Animáció: HáziPatika.com

2012.02.06 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

A köröm megváltozása hiánybetegségre, esetleg súlyosabb betegségre utal. A feketés-barnás elszíneződés gombás fertőzés, a hosszanti árkok megjelenése reumás panaszokra utal. Érdemes tájékozódni jeleiről.


Szponzorált hirdetések