Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

6000 lépés az egészségért

kategória: Diabétesz, Változókor

Ha a középkorú nők legalább napi hatezer lépést megtesznek, csökkenthetik a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulásának a kockázatát. Bár korábbi tanulmányok már kimutatták, hogy a strukturált testmozgás csökkenti az olyan betegségek egészségügyi kockázatát, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegség, nemrég megállapították, hogy ehhez kevésbé intenzív mozgásforma is elég lehet. Brazil kutatók, Veronica Colpani, Karen Oppermann, és Poli Mara Spritzer kutatásaiból ugyanis kiderült, hogy a napközben megtett lépések száma is segíthet megelőzni ezeket betegségeket.

A vizsgálatokba 292, Passo Fundóban élő, 45 és 72 év közötti brazil nőt vontak be. A tudósok megkérték a résztvevőket, hogy viseljenek lépésszámlálót, majd felmérték az egészségi állapotukat, beleértve koleszterin- és a vércukorszintjüket, valamint csípőkörfogatukat. Az eredményekből kiderült, hogy azoknál a nőknél, akik megtettek naponta 6000 vagy annál több lépést, vagyis aktívabbak voltak, kisebb volt a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulásának a kockázata, mint inaktív társaiknál.

A tanulmány a Menopause oldalain jelent meg.

2012.12.03 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A csontritkulásról általában

A csontritkulás a csontszövet olyan mértékű minőségi és mennyiségi csökkenését jelenti, amitől már csekély sérülés következtében is kialakulhat csonttörés.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések