Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

6000 lépés az egészségért

kategória: Diabétesz, Változókor

Ha a középkorú nők legalább napi hatezer lépést megtesznek, csökkenthetik a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulásának a kockázatát. Bár korábbi tanulmányok már kimutatták, hogy a strukturált testmozgás csökkenti az olyan betegségek egészségügyi kockázatát, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegség, nemrég megállapították, hogy ehhez kevésbé intenzív mozgásforma is elég lehet. Brazil kutatók, Veronica Colpani, Karen Oppermann, és Poli Mara Spritzer kutatásaiból ugyanis kiderült, hogy a napközben megtett lépések száma is segíthet megelőzni ezeket betegségeket.

A vizsgálatokba 292, Passo Fundóban élő, 45 és 72 év közötti brazil nőt vontak be. A tudósok megkérték a résztvevőket, hogy viseljenek lépésszámlálót, majd felmérték az egészségi állapotukat, beleértve koleszterin- és a vércukorszintjüket, valamint csípőkörfogatukat. Az eredményekből kiderült, hogy azoknál a nőknél, akik megtettek naponta 6000 vagy annál több lépést, vagyis aktívabbak voltak, kisebb volt a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulásának a kockázata, mint inaktív társaiknál.

A tanulmány a Menopause oldalain jelent meg.

2012.12.03 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések