Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ősszel született? Száz évig is élhet!

kategória: Öregedés

A szeptember és november között születettek nagyobb eséllyel érik meg a százéves kort, mint azok, akik márciusban születtek - a Journal of Aging Resarch című szaklapban megjelent tanulmány szerint. A Chicago Egyetem tudósai, dr. Leonid A. Gavrilov és dr. Natalia S. Gavrilova összesen 1574, 1880 és 1895 között született, száz éven felüli amerikai adatait vizsgáltak meg, majd összehasonlították a hasonló genetikai és környezeti hátterű, de rövidebb életű rokonaikkal.

A kutatók szoros összefüggést találtak a születési hónap és a várható élettartam között, különösen az 1899 előtt születettek esetében. Az ősszel születettek közül sokkal több volt a száz éven felüli, mint a tavasszal világra jötteknél.

"A születési hónap várható élettartamra gyakorolt hatása nyilvánvaló, hiszen a hasonló genetikai állományú és hasonló környezetben felnőtt, de más hónapban született rokonok esetében nem volt olyan magas a hosszú életűek száma - írják a kutatók. - A vizsgálati eredmények szerint a születéskori közvetlen környezeti hatások rendkívül nagy hatással vannak az öregedési folyamatokra és a későbbi várható élettartamra."

2012.08.01 00:02:00

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések