Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nagymama szült hármas ikreket

kategória: Gyermek-egészségügy, Nőgyógyászat, Öregedés, Változókor, Várandósság

Természetes úton fogant hármas ikreknek adott életet egy ausztrál nagymama - adták hírül kedden annak a kórháznak a dolgozói, ahol a szülés történt.

A 47 éves Janelle Perry a Brisbane-i Mater Anyakórházban hozta a világra a 3 fiút császármetszéssel. "Megerősíthetem a 3 kisfiú születését, akik valószínűleg egypetéjű ikrek" - mondta a kórház szóvivője az AFP-nek.

Cooperrel, Kyle-lal és Jordannel együtt Perrynek nyolc gyermeke van. Négyen a húszas éveikben járnak, és a nő első házasságából származnak, míg a 4 éves Rebecca jelenlegi férjével, Roberttel közös gyermek. A nagymama elmondta, hogy korábban két éven át próbálkoztak, hogy legyen még egy gyermekük, de miután az orvosok azt mondták, körülbelül 5 százalék az esély, hogy Janelle ismét teherbe essen, feladták. "Úgy gondoltuk, már semmiképpen sem sikerülhet" - mondta a nő.

Rebecca azonban mindig is bízott benne, hogy lesz még testvére. "Rebecca már novemberben az mondta: három baba van a hasadban: egy neked, egy apának és egy nekem. Kizárt dolog - mondtam neki - nincsenek ott babák. Erre decemberben kiderült, hogy terhes vagyok" - mondta Perry.

A nő férje egyéves szabadságot vett ki a munkahelyén, hogy segíteni tudjon a csecsemők körül, de a kismama kihívásnak tartja a 3 gyermek ellátását. "Valószínűleg különböző színűre fogom lakkozni a körmüket, nehogy összekeverjem őket" - mondta a kismama.

A Queensland Termékenységi Központ orvosa, David Molloy szerint annak az esélye, hogy valakinek 47 évesen hármas ikrei legyenek annyi, mint egy ötös a lottón.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

Animáció: HáziPatika.com

2008.06.24 17:29:36

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések