Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nagymama szült hármas ikreket

kategória: Gyermek-egészségügy, Nőgyógyászat, Öregedés, Változókor, Várandósság

Természetes úton fogant hármas ikreknek adott életet egy ausztrál nagymama - adták hírül kedden annak a kórháznak a dolgozói, ahol a szülés történt.

A 47 éves Janelle Perry a Brisbane-i Mater Anyakórházban hozta a világra a 3 fiút császármetszéssel. "Megerősíthetem a 3 kisfiú születését, akik valószínűleg egypetéjű ikrek" - mondta a kórház szóvivője az AFP-nek.

Cooperrel, Kyle-lal és Jordannel együtt Perrynek nyolc gyermeke van. Négyen a húszas éveikben járnak, és a nő első házasságából származnak, míg a 4 éves Rebecca jelenlegi férjével, Roberttel közös gyermek. A nagymama elmondta, hogy korábban két éven át próbálkoztak, hogy legyen még egy gyermekük, de miután az orvosok azt mondták, körülbelül 5 százalék az esély, hogy Janelle ismét teherbe essen, feladták. "Úgy gondoltuk, már semmiképpen sem sikerülhet" - mondta a nő.

Rebecca azonban mindig is bízott benne, hogy lesz még testvére. "Rebecca már novemberben az mondta: három baba van a hasadban: egy neked, egy apának és egy nekem. Kizárt dolog - mondtam neki - nincsenek ott babák. Erre decemberben kiderült, hogy terhes vagyok" - mondta Perry.

A nő férje egyéves szabadságot vett ki a munkahelyén, hogy segíteni tudjon a csecsemők körül, de a kismama kihívásnak tartja a 3 gyermek ellátását. "Valószínűleg különböző színűre fogom lakkozni a körmüket, nehogy összekeverjem őket" - mondta a kismama.

A Queensland Termékenységi Központ orvosa, David Molloy szerint annak az esélye, hogy valakinek 47 évesen hármas ikrei legyenek annyi, mint egy ötös a lottón.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

Animáció: HáziPatika.com

2008.06.24 17:29:36

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések