Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nagykorúvá válik a Kihívás napja

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Május 21-én, szerdán - immáron - tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a kihívás napját hazánkban. Ezzel nagykorúvá válik az országos sportesemény.

Maga a Challenge Day 21 éve indult el Kanadából, és azóta begyűrűzte az egész világot. Európától Afrikán át Ausztráliáig szinte mindenhol megtartják a jeles sportrendezvényt. Bekapcsolódott már a rendezvénybe már például Ghána, Albánia, Togo.

A Kihívás napja a mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet. Arra biztatja az embereket, hogy ezen a napon álljanak fel a karosszékből, a TV és a számítógép mellől és legalább negyedórát mozogjanak, akár komoly vagy tréfás formában. Vannak olyan települések, ahol feleségcipelő vetélkedőt tartanak, vagy éppen hordógörgető bajnokságon lehet részt venni.

A Magyar Szabadidősport Szövetség rendezvényéhez idén 182 településen több mint 2 millió ember csatlakozhat. Érdemes vállalni az aznapi negyedórás mozgást, mert ezzel az emberek hozzájuttathatják lakhelyüket a legsportosabb magyar település címhez.

Az idei Challenge Day névadó szponzora - már harmadik alkalommal - a McDonald's, amely szerdán országszerte 20 éttermében különböző programokkal próbálja "mozgásra" bírni dolgozóit és vendégeit.

A kihívás napjához kapcsolódóan hozta nyilvánosságra a gyorsétterem hálózat vezetője azt is, hogy ki az a két szerencsés, aki az étteremlánc jóvoltából ott lehet az Labdarúgó EB-n.

A McDonald's ugyanis - a 2006-os programhoz hasonlóan - az idei labdarúgó Európa Bajnokság kapcsán is meghirdette Játékoskísérő Programját. Az idei programban a Góliát-McDonald's FC játékosain kívül az étteremlánc vendégei is "labdába rúghattak", így Köveskúti Simon és Lőrincz Attila ott lehet az év legnagyobb labdarúgó eseményén.

2008.05.16 14:43:54

forrás: HáziPatika.com/Szatmári Zoltán


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Az én házam az én váram

Tetszik, nem tetszik, a reflexek az élet második felében lassulnak, a mozgás szükségszerűen óvatosabbá válik, és jócskán felértékelődik az, amire eddig kevés gondot fordítottunk: az otthon biztonsága.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések