Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Múzeumok őszi fesztiválja Fehérvárcsurgón

kategória: Programajánló

Változatos, színes programokat kínál a látogatóknak a múzeumok őszi fesztiválja rendezvénysorozat keretében november 15-éig a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély. A Pincétől a padlásig elnevezésű program keretében a felújított épületegyüttes rejtett, más alkalmakkor a nagyközönség számára nem látogatóható részeit fedezhetik fel az érdeklődők.

Egyebek között megtekinthetik a Károlyi József Alapítvány több ezer darabos képeslapgyűjteményét, betekinthetnek a Fejtő Ferenc Könyvtár archívumába. Megnyílik előttük a kastély úgynevezett festett mennyezetű szobája, valamint a főépületnek az a manzárd szobája, ahol Károlyi István egzotikus szoborgyűjteményét őrzik.

A Múzeumi a la carte program keretében az étteremben elköltött étkezést követően díjmentes kastélylátogatásra kalauzolják a vendégeket, a nagy rajzolás keretében pedig október végéig minden szombaton a rajzolóké, festőké lesz a terep, elkészíthetik a kastéllyal kapcsolatos alkotásaikat. Ezekből november 15-én, a múzeumok őszi fesztiválja zárónapján kiállítást nyitnak a kastély épületében.

A programokon előzetes bejelentkezés és helyfoglalás alapján lehet részt venni.

2011.10.23 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Táplálkozás

  Étrendi tanácsok időseknek

  Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

  tovább


  Szponzorált hirdetések