Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Múzeumok őszi fesztiválja Fehérvárcsurgón

kategória: Programajánló

Változatos, színes programokat kínál a látogatóknak a múzeumok őszi fesztiválja rendezvénysorozat keretében november 15-éig a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély. A Pincétől a padlásig elnevezésű program keretében a felújított épületegyüttes rejtett, más alkalmakkor a nagyközönség számára nem látogatóható részeit fedezhetik fel az érdeklődők.

Egyebek között megtekinthetik a Károlyi József Alapítvány több ezer darabos képeslapgyűjteményét, betekinthetnek a Fejtő Ferenc Könyvtár archívumába. Megnyílik előttük a kastély úgynevezett festett mennyezetű szobája, valamint a főépületnek az a manzárd szobája, ahol Károlyi István egzotikus szoborgyűjteményét őrzik.

A Múzeumi a la carte program keretében az étteremben elköltött étkezést követően díjmentes kastélylátogatásra kalauzolják a vendégeket, a nagy rajzolás keretében pedig október végéig minden szombaton a rajzolóké, festőké lesz a terep, elkészíthetik a kastéllyal kapcsolatos alkotásaikat. Ezekből november 15-én, a múzeumok őszi fesztiválja zárónapján kiállítást nyitnak a kastély épületében.

A programokon előzetes bejelentkezés és helyfoglalás alapján lehet részt venni.

2011.10.23 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


    Tippek:

    Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


    Szponzorált hirdetések