Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Múzeumlátogatás kerekesszékkel

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Kerekesszékes tárlatvezetést tartottak június 21-én a Szépművészeti Múzeumban. Az akció célja az volt, hogy bemutassa a nagyközönség számára az akadálymentesítés jelentőségét, valamint felhívja a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség júliusi, "Egyenes Út Mindenkinek" elnevezésű rendezvényére.

A nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény keretében egy-egy csoportban mozgáskorlátozottak, és járó emberek indultak együtt kerekesszékkel tárlatvezetéses látogatásra. A rendezvényre szülők is elhozták gyermekeiket, hogy már kiskorban élmény szinten is megismerkedjenek a mozgáskorlátozottakkal való együttélés és segítés lehetőségeivel.

Az egyenlő esélyű hozzáférést biztosító környezet nem kizárólag a fogyatékos személyek életkörülményeit javítja, egyre növekszik az időskorú, a hozzáférhető környezetet igénylő és a megváltozott munkaképességű személyek száma is. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a 2007-2008-as időszakban mintegy 16 milliárd áll rendelkezésre akadálymentesítésre.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egy hónap múlva, július 19-én a Margitszigeten számol be "Egyenes Út Mindenkinek" programjáról, rendezvényen az akadálymentesítés mellett a magyarországi civil szervezetek kapnak majd főszerepet.
Az egész napos rendezvény során a civil szervezeteknek szóló szakmai bemutatók és előadások, valamint az akadálymentesítési törekvéseket bemutató programok mellett zenés és szórakoztató programokkal, sportolási lehetőségekkel várják a civil szervezetek tagjait, valamint az érdeklődőket.

2008.06.23 17:44:40

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések