Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Művészettel az emlőrák ellen

kategória: Daganatos betegségek

Licitálhatnak az érdeklődők azokra a mellrákkampányban részt vevő próbababákra, melyeket művészek formáltak műalkotássá. Az AVON Emlőrák Ellen a Nőkért elnevezésű kezdeményezéséhez 27 művész csatlakozott, köztük divattervezők, iparművészek, képzőművészek, dizájnerek. Az elkészült alkotásokat december 13. és 21. között tekintheti meg a közönség az Arena Plazában.

Az érdeklődők a www.teszvesz.hu/avonanokert oldalon licitálhatnak a műalkotásokra, az aukció részeként támogatói jegyek is vásárolhatók 1000 forintos áron. A befolyt összeget az AVON a Magyar Rákellenes Ligának ajánlja fel.

A szépségipari vállalat figyelemfelhívó kampányában júniusban 25 próbababát helyezett el az Andrássy úton. A kampányt követő időszakban 8 százalékkal több mammográfiás vizsgálatot regisztráltak az előző időszakhoz képest a vizsgált szűrőállomásokon. A vállalat egyik célja, hogy ez az arány tovább növekedjen: az akció folytatásaként a cég művészeket kért fel a próbababák átalakítására.


Magyarországon a felkért nők 40 százaléka nem megy el egészségügyi szűrésre. Emlőrákban minden 12. nő érintett, a korai felismerés 30 százalékkal csökkenti a betegség halálos kimenetelét.

Animáció: HáziPatika.com

2011.12.17 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A jó házasság fiatalít

Az életet meghosszabbító tényezők között a negyedik helyen, a házasságon kívüli szerelemtől való tartózkodás, ötödiken pedig a boldog házasság áll - írja Hufeland 1796-ban. Sajnálatos tény, hogy a házasság kezdi elveszíteni valódi értékét, tartalmát.

tovább

Tippek:

A túró igazi gyomorvédő étel, egyen belőle pár kanállal minden reggel. Különösen, ha gyomra érzékeny a savas ételekre, vagy hajlamos a gyomorfekélyre.


Szponzorált hirdetések