Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Művészettel az emlőrák ellen

kategória: Daganatos betegségek

Licitálhatnak az érdeklődők azokra a mellrákkampányban részt vevő próbababákra, melyeket művészek formáltak műalkotássá. Az AVON Emlőrák Ellen a Nőkért elnevezésű kezdeményezéséhez 27 művész csatlakozott, köztük divattervezők, iparművészek, képzőművészek, dizájnerek. Az elkészült alkotásokat december 13. és 21. között tekintheti meg a közönség az Arena Plazában.

Az érdeklődők a www.teszvesz.hu/avonanokert oldalon licitálhatnak a műalkotásokra, az aukció részeként támogatói jegyek is vásárolhatók 1000 forintos áron. A befolyt összeget az AVON a Magyar Rákellenes Ligának ajánlja fel.

A szépségipari vállalat figyelemfelhívó kampányában júniusban 25 próbababát helyezett el az Andrássy úton. A kampányt követő időszakban 8 százalékkal több mammográfiás vizsgálatot regisztráltak az előző időszakhoz képest a vizsgált szűrőállomásokon. A vállalat egyik célja, hogy ez az arány tovább növekedjen: az akció folytatásaként a cég művészeket kért fel a próbababák átalakítására.


Magyarországon a felkért nők 40 százaléka nem megy el egészségügyi szűrésre. Emlőrákban minden 12. nő érintett, a korai felismerés 30 százalékkal csökkenti a betegség halálos kimenetelét.

Animáció: HáziPatika.com

2011.12.17 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - mielőtt hitelt venne fel

Van az úgy, hogy nagyon kell a pénz, nincs mese. Hiába tudja józan eszével az ember, hogy a kölcsön kapott pénzt költve azt éli fel, amit még meg sem keresett, és sok esetben csak annyit ér el ezzel, hogy későbbre tolja a gondot, amitől most fáj a feje.

tovább

Tippek:

Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.


Szponzorált hirdetések