Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Műtét elhízottaknak a jobb szexért

kategória: Elhízás, Férfi problémák, Szexológia

Megszüntetheti az elhízott férfiak merevedési zavarát a fogyás - hangzott el az Amerikai Urológus Társaság 2008-as kongresszusán.

Médiatár főoldal
animáció

Laparoszkópiás gyomorszűkítés

Laparoszkópiás gyomorszűkítés
A nagymértékű túlsúly megzavarhatja a szexuális kapcsolatot, függetlenül más rizikótényezőktől, beleértve a cukorbetegséget, magas vérnyomást, vagy a dohányzást. Egy bostoni és philadelphiai együttműködésben készült vizsgálat során sikerült visszaállítani egyes gyomorműtéten átesett betegek szexuális teljesítőképességét. "A kutatás alapján a fogyás és a fogyással kapcsolatos rizikótényezők mérséklése kulcsszerepet játszhat a szexuális teljesítménye helyreállításában" - mondta el Dr. Anthony Y. Smith, az Új Mexikói Egyetem orvosa. Smith szerint az eredmények még egy okkal többet szolgáltatnak azzal kapcsolatban, hogy miért érdemes a férfiaknak lefogyniuk.

A gyomorműtét során megkisebbítik a gyomrot, majd a gyomor fennmaradó részének és a vékonybél egy szakaszának elkerülésével lecsökkentik a tápanyagok felszívására alkalmas felületet. A beteg hamarabb is kezd teltségérzetet érezni, ezért lassan megtanulja, hogy kevesebbet egyen.

A vizsgálatban 95 gyomorműtéten átesett férfi töltötte ki a szexuális életére vonatkozó kérdőívet. Átlagéletkoruk 47,9 év volt, átlagos testtömegindexük 51,2 kg/m2. A betegek közül senki sem szedett ötös típusú foszfodiészteráz-gátlót. Az átlagosan 19 hónapos utánkövetési periódus után a kérdőíven elért pontszámok minden területen javultak. A szexuális késztetés nyolcas skálán 3,9-ről 5,4-re nőtt, az erekció-funkció pontszáma 12-es skálán 6,3-ről 8,9-re. Az ejakulációs pontszám 4,9-ről 6,3-re, a problémamegoldás 7,4-ről 9,5-re, a szexuális megelégedettség pedig 1,6-ről 2,2-re emelkedett. A súlyvesztés mértéke arányosan befolyásolta ezeket a tényezőket.

2008.05.29 08:31:11

forrás: Medipress/HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések