Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mutassa a kezét - megmondják, mennyit fog keresni

kategória: Férfi problémák, Pszichológia

Brit kutatók bebizonyították, hogy a hormonok határozzák meg, hogy ki lesz sikeres: az üzleti szférában a hormonok és a méretek számítanak.

A kutatók kimutatták, hogy akiknek hosszabb a gyűrűsujja, az háromszor több pénzt csinált, mint a kisebb mérettel megáldott kollégáik. A gyűrűsujjnak a mutatóujjhoz viszonyított hossza már a születés előtti időben adott, mely a férfi nemi hormonok, elsősorban a tesztoszteron szintjére utalnak a szervezetben. A tesztoszteron pedig meghatározó a koncentrálási képesség és a reflexek gyorsaságában, és ez az üzleti sikerek titka.

Fontosabb volna a szakmai felkészültségnél a biológiai adottság?
Legalábbis ezt állítják John Coates és kollégái a Cambridge-i Egyetem kutatói. "A brókerek biológiai adottságaik szerint érnek el sikereket" - mondta el Coates.

A vizsgálat során 44 londoni üzletember gyűrűsujjának hosszát mérték meg, és 20 hónapig nyomon követték bevételeik alakulását. Azt találták, hogy a hosszabb ujjúak 828 000 fontos évi átlagbevételéhez képest a rövidebb ujjúak csak 154 000 fontot profitáltak.
Korábbi kutatások során már kapcsolatot találtak a gyűrűsujj hossza és az agresszió, a termékenység, a sporteredmények, valamint a hirtelen döntéshozatali képesség és a gyors reakcióid között.

2009.01.16 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Csonttörést okoz?

Az A-vitamin túlzott fogyasztása meggyengíti a csontokat, és ez lehet az egyik magyarázata a fejlett országokban járványszerűen terjedő patológiás csonttöréseknek - írja a The New England Journal of Medicine. Ez azonban nem keverendő az oszteoporózissal.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések