Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mutassa a kezét - megmondják, mennyit fog keresni

kategória: Férfi problémák, Pszichológia

Brit kutatók bebizonyították, hogy a hormonok határozzák meg, hogy ki lesz sikeres: az üzleti szférában a hormonok és a méretek számítanak.

A kutatók kimutatták, hogy akiknek hosszabb a gyűrűsujja, az háromszor több pénzt csinált, mint a kisebb mérettel megáldott kollégáik. A gyűrűsujjnak a mutatóujjhoz viszonyított hossza már a születés előtti időben adott, mely a férfi nemi hormonok, elsősorban a tesztoszteron szintjére utalnak a szervezetben. A tesztoszteron pedig meghatározó a koncentrálási képesség és a reflexek gyorsaságában, és ez az üzleti sikerek titka.

Fontosabb volna a szakmai felkészültségnél a biológiai adottság?
Legalábbis ezt állítják John Coates és kollégái a Cambridge-i Egyetem kutatói. "A brókerek biológiai adottságaik szerint érnek el sikereket" - mondta el Coates.

A vizsgálat során 44 londoni üzletember gyűrűsujjának hosszát mérték meg, és 20 hónapig nyomon követték bevételeik alakulását. Azt találták, hogy a hosszabb ujjúak 828 000 fontos évi átlagbevételéhez képest a rövidebb ujjúak csak 154 000 fontot profitáltak.
Korábbi kutatások során már kapcsolatot találtak a gyűrűsujj hossza és az agresszió, a termékenység, a sporteredmények, valamint a hirtelen döntéshozatali képesség és a gyors reakcióid között.

2009.01.16 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

6 jó tanács, hogy ne legyen megbélyegzett

A mentális betegségekkel élőkkel kapcsolatban gyakoriak a sztereotípiák. Ez a torzult megítélés erősen negatív hatással van rájuk. Szégyen és fájdalmas teher sújtja őket. Mit jelent megbélyegzettnek lenni, hogyan lehet ezzel élni?

tovább

Tippek:

A szájhigiéniának is van köze a szívinfarktushoz. A fogszuvasodás közvetetten gyengíti az immunrendszert, és árt az artériáknak, a szívinfarktus kialakulásában is lehet szerepe. A rendszeres fogmosás mellett a fogselyem használata is ajánlott.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések