Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Műszerbiztosítás és véradás támogatás a K&H-tól

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Új termékek, szolgáltatások

25 millió forint értékben köt műszerbiztosítást a biztosító azokra az orvosi berendezésekre, amelyekhez a bank és biztosító gyógyvarázs programjának támogatásával a napokban jut hozzá hét gyermek-egészségügyi intézmény.

A cég által kiírt pályázat novemberi eredményhirdetésén hét egészségügyi intézmény kapott 25 millió forint értékű támogatást orvosi berendezések vásárlásához. A nyertes pályázók korszerű orvosi eszközökkel - többek között lélegeztető gépekkel, betegőrző készülékekkel, inkubátorral - teszik színvonalasabbá az egészségügyi ellátást.

"Gyermek-egészségügyi programunk ebben az évben kiemelt figyelmet fordított a központi ügyeleteket ellátó gyermekkórházakra és gyermekosztályokra, mint például a baleseti- és égési gyermekügyeletek. Ezekben az intézményekben naponta több mint száz sérült kisgyermek is megfordulhat, és különös jelentősége van a zavartalan betegellátásnak" - mondta Luc Cools a K&H vezérigazgatója.

"Egy műszer meghibásodása hosszú időre felboríthatja a kezelések folyamatosságát, életmentő beavatkozásokat veszélyeztethet. A cég az előre nem látható és sok kellemetlenséget okozó esetekre a gyógyvarázs programjában elnyert orvosi műszerekre egy évre ingyenes eszközbiztosítást köt. Az intézményeknek így károsodás esetén a műszerek javíttatása vagy cseréje sem jelent majd problémát" - tette hozzá a vezérigazgató.

Az orvosi műszerek biztosítása mellett a biztosító a gyermekkórházak biztonságos vérellátását is elő kívánja segíteni, ezért 5 millió forinttal támogatja a Magyar Vöröskereszt munkáját a véradások népszerűsítésében és szervezésében. A Biztosító irodában pedig helyet ad véradások megszervezéséhez.

2008.12.21 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések