Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Műembert építettek brit tudósok

kategória:

Egymillió dolláros műembert építettek brit tudósok mesterséges végtagokból és szervekből. Rexnek nevezték el a 180 centi magas műférfit, amely "nemzetközi adakozásból" állt össze: a világon fellelhető legjobb mesterséges szerveket felhasználva. Rex műlábakon és -karokon kívül mesterséges szemet, szívet, tüdőt és még hibridagyat is kapott.

A műlény szemüveges: a lencsék "fogják be" a látványt, és a rájuk vetülő képet a retinába épített mikrochiphez továbbítják, amely azután elektromos impulzusokat küld az agynak, nevezetesen egy chipkomplexumnak.

Rexnek bionikus bokája van, amelyet motor mozgat és nagyon kifinomult rugórendszer, amely képes utánozni az emberi izmok, például a lábikra mozgását. A bionikus bokát a brit Hugh Herr professzor találta fel, miután hegymászáskor fagyás miatt elveszítette mindkét lábát. Herr nagyon megszerette műlábait. "Jobban ment velük a hegymászás, mint a valódi lábaimmal. Ha egy tündér teljesítené egy kívánságom, visszakérném a lábaim? Egyáltalán nem!" - idézte őt a The Daily Telegraph című brit lap.

Rex egy tévéműsor főszereplője lesz a brit Channel 4 csatornán február 7-én, utána a londoni Természettudományi Múzeumba kerül.

2013.02.05 00:02:00

forrás: HáziPatika.com

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Praktikák:

  VitaminABC

  VitaminABC
  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések