Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Műembert építettek brit tudósok

kategória:

Egymillió dolláros műembert építettek brit tudósok mesterséges végtagokból és szervekből. Rexnek nevezték el a 180 centi magas műférfit, amely "nemzetközi adakozásból" állt össze: a világon fellelhető legjobb mesterséges szerveket felhasználva. Rex műlábakon és -karokon kívül mesterséges szemet, szívet, tüdőt és még hibridagyat is kapott.

A műlény szemüveges: a lencsék "fogják be" a látványt, és a rájuk vetülő képet a retinába épített mikrochiphez továbbítják, amely azután elektromos impulzusokat küld az agynak, nevezetesen egy chipkomplexumnak.

Rexnek bionikus bokája van, amelyet motor mozgat és nagyon kifinomult rugórendszer, amely képes utánozni az emberi izmok, például a lábikra mozgását. A bionikus bokát a brit Hugh Herr professzor találta fel, miután hegymászáskor fagyás miatt elveszítette mindkét lábát. Herr nagyon megszerette műlábait. "Jobban ment velük a hegymászás, mint a valódi lábaimmal. Ha egy tündér teljesítené egy kívánságom, visszakérném a lábaim? Egyáltalán nem!" - idézte őt a The Daily Telegraph című brit lap.

Rex egy tévéműsor főszereplője lesz a brit Channel 4 csatornán február 7-én, utána a londoni Természettudományi Múzeumba kerül.

2013.02.05 00:02:00

forrás: HáziPatika.com

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  6 jó tanács, hogy ne legyen megbélyegzett

  A mentális betegségekkel élőkkel kapcsolatban gyakoriak a sztereotípiák. Ez a torzult megítélés erősen negatív hatással van rájuk. Szégyen és fájdalmas teher sújtja őket. Mit jelent megbélyegzettnek lenni, hogyan lehet ezzel élni?

  tovább

  Tippek:

  A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


  Szponzorált hirdetések