Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Műembert építettek brit tudósok

kategória:

Egymillió dolláros műembert építettek brit tudósok mesterséges végtagokból és szervekből. Rexnek nevezték el a 180 centi magas műférfit, amely "nemzetközi adakozásból" állt össze: a világon fellelhető legjobb mesterséges szerveket felhasználva. Rex műlábakon és -karokon kívül mesterséges szemet, szívet, tüdőt és még hibridagyat is kapott.

A műlény szemüveges: a lencsék "fogják be" a látványt, és a rájuk vetülő képet a retinába épített mikrochiphez továbbítják, amely azután elektromos impulzusokat küld az agynak, nevezetesen egy chipkomplexumnak.

Rexnek bionikus bokája van, amelyet motor mozgat és nagyon kifinomult rugórendszer, amely képes utánozni az emberi izmok, például a lábikra mozgását. A bionikus bokát a brit Hugh Herr professzor találta fel, miután hegymászáskor fagyás miatt elveszítette mindkét lábát. Herr nagyon megszerette műlábait. "Jobban ment velük a hegymászás, mint a valódi lábaimmal. Ha egy tündér teljesítené egy kívánságom, visszakérném a lábaim? Egyáltalán nem!" - idézte őt a The Daily Telegraph című brit lap.

Rex egy tévéműsor főszereplője lesz a brit Channel 4 csatornán február 7-én, utána a londoni Természettudományi Múzeumba kerül.

2013.02.05 00:02:00

forrás: HáziPatika.com

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Szemfényvesztés vagy gyógyulás

  Nagy áttörést ért el az orvoslás az időskori ideghártya-pusztulás okozta vakság gyógyításában, az új kezeléssel sok idős ember látását őrizhetnénk meg. Mit tehetünk, ha veszélybe kerül látásunk, s az egészségbiztosító nem fizeti a milliós gyógykezelést?

  tovább

  50plusz.hu Fórum

  Praktikák:

  Gyógynövénytár

  Gyógynövénytár
  tovább


  Szponzorált hirdetések