Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mozogjon, amíg nem késő!

kategória: Alzheimer-kór, Csontritkulás, Daganatos betegségek, Depresszió, Diabétesz, Elhízás, Gyermek-egészségügy, Szív- és érrendszeri betegségek

A felnőtteknek hetente legalább 2 és fél órát, a gyerekeknek pedig naponta 1 órán át kellene futkározni - állítja egy amerikai kutatás.

Az irányelvet úgy dolgozták ki, hogy összecsengjen az Ételpiramis nevű táplálkozási tanácsadóval, és olyan tanulmányok alapján állították össze, melyek világosan kimutatják a rendszeres, vissza­fogott testedzés előnyös hatásait. "A felnőttek közel 60 százaléka nem mozog eleget, negyedrészük pedig egyáltalán nem tölti a szabad idejét testmozgással" - mondta el telefonos interjúban Michael Leavitt, az Egészségügyi és Emberi Szolgálat titkára.

Sok tanulmány kimutatta már, hogy a rendszeres, vissza­fogott testedzés csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Emellett sok rákfajtát, a csontritkulást, a cukorbetegséget, az Alzheimer-kórt, a depressziót és más betegségeket is megelőzhet.

"A gyerekek és fiatalok esetében a testmozgás a keringési és légzőszervrendszer edzettségét fejleszti, de a csontok egészséges fejlődéséhez is hozzájárul" - mondta Leavitt.

Éppen ezért minden lehetőséget meg kell ragadni, ami mozgásba hozza testünket. Lehet ez akár egy gyors séta is.

2008.10.13 09:00:16

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Agykarbantartás

Bámulattal hallgatjuk sok idős tudós előadását, tanúi lehetünk szellemi frissességüknek, miközben tudjuk, hogy 30-40 éves kor után szellemi teljesítőképességünk hanyatlani kezd. Hogyan lehetséges mégis a gondolkodás és tanulás, emlékezés frissen tartása?

tovább

Tippek:

A láb normál hőmérséklete 30 °C körül van. Hogy ezt hidegben is jobban megőrizhesse, elősegíthetjük lábfürdőkkel. A rozmaring- és levendulaolajos lábvíz fokozza a vérkeringést, és kellemes illatú!


Szponzorált hirdetések