Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mozdulj, Mama! a Margitszigeten

kategória: Programajánló, Sport, sport-egészségügy

A magyar lakosság egyharmada, mintegy 3,3 millió ember nyugdíjas. Ők alig mozognak. Velük akarja most megszerettetni a legegyszerűbb mozgást, a gyaloglást az egészségügyi államtitkárság által szervezett "Mozdulj, Mama!" című kampány. A gyaloglás olyan tevékenység, amely nem kerül pénzbe, de általa elérhető egy minőségibb időskor. Egyúttal a fiatalabb generációkat is arra ösztönzi a kampány, hogy segítsenek az idősebbeknek, nagyszüleiknek abban, hogy napi, heti rendszerességgel legalább egy órát gyalogoljanak vagy mozogjanak.

Ennek népszerűsítésére június 23-ra, jövő szombatra a fővárosban a Margitszigeten közösségi gyaloglónapot tartanak. - Mivel sajnálatos módon az idősebbek jellemzően keveset mozognak, nyilván nem fognak rögtön maratont futni, nem kezdenek el fallabdázni, de számukra is ott van a gyaloglás, illetve a nordic walking - mondja Monspart Sarolta tájékozódási futó világbajnok. - Ez a legegyszerűbb, nem kell tanulni, gyalogolni mindenki tud, még akkor is ha két ballába van."

A szombati közösségi gyaloglást szeles, esős időben is mindenképpen megtartják. A gyülekező 10 órától lesz a sziget Margit hídi bejárójánál, majd könnyed bemelegítés után 11 órakor elindulnak három kilométeres gyaloglásra a Margitszigeten. Akik ott lesznek, a gyaloglás mellett mintegy harmincféle térítésmentes egészségügyi szűrésen is részt vehetnek. Minden rajtszámmal rendelkező, sikeres célbaérő befutócsomagot kap ajándékba, ezen felül a helyszínen nagy értékű nyereményeket is kisorsolnak majd.

2012.06.21 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések