Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mozdulj, Mama! a Margitszigeten

kategória: Programajánló, Sport, sport-egészségügy

A magyar lakosság egyharmada, mintegy 3,3 millió ember nyugdíjas. Ők alig mozognak. Velük akarja most megszerettetni a legegyszerűbb mozgást, a gyaloglást az egészségügyi államtitkárság által szervezett "Mozdulj, Mama!" című kampány. A gyaloglás olyan tevékenység, amely nem kerül pénzbe, de általa elérhető egy minőségibb időskor. Egyúttal a fiatalabb generációkat is arra ösztönzi a kampány, hogy segítsenek az idősebbeknek, nagyszüleiknek abban, hogy napi, heti rendszerességgel legalább egy órát gyalogoljanak vagy mozogjanak.

Ennek népszerűsítésére június 23-ra, jövő szombatra a fővárosban a Margitszigeten közösségi gyaloglónapot tartanak. - Mivel sajnálatos módon az idősebbek jellemzően keveset mozognak, nyilván nem fognak rögtön maratont futni, nem kezdenek el fallabdázni, de számukra is ott van a gyaloglás, illetve a nordic walking - mondja Monspart Sarolta tájékozódási futó világbajnok. - Ez a legegyszerűbb, nem kell tanulni, gyalogolni mindenki tud, még akkor is ha két ballába van."

A szombati közösségi gyaloglást szeles, esős időben is mindenképpen megtartják. A gyülekező 10 órától lesz a sziget Margit hídi bejárójánál, majd könnyed bemelegítés után 11 órakor elindulnak három kilométeres gyaloglásra a Margitszigeten. Akik ott lesznek, a gyaloglás mellett mintegy harmincféle térítésmentes egészségügyi szűrésen is részt vehetnek. Minden rajtszámmal rendelkező, sikeres célbaérő befutócsomagot kap ajándékba, ezen felül a helyszínen nagy értékű nyereményeket is kisorsolnak majd.

2012.06.21 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A "tanult" beteg

Nem is hinnénk, hogy mennyi korosodó embert érint hazánkban a csontritkulás. K. Mária 64 éves nyugdíjas több éve tudja, hogy az ő csontjai is törékenyebbek az átlagnál. Ő azonban nem folytatott strucc-politikát, hanem igazi "tanult" beteggé képezte...

tovább

Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.


Szponzorált hirdetések