Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mozartot az intenzívre?

kategória: Alternatív medicinaAz intenzív osztályon játszott Mozart szonáták segítik az ott fekvő betegek felépülését - vonták le a következtetést a Harvardi Egyetem Orvosi Karának kutatói egy felmérést követően.

A Massachusetts General Hospital intenzív osztályán fekvő súlyos állapotú, intubált betegek csoportjának 1 órán át Mozart zongoradarabokból játszottak lassú részleteket akkor, amikor teljesen éber állapotban voltak. A zenehallgatás előtt és után is mérték a betegek bizonyos hormonszintjeit, pulzusát és vérnyomását. Eredményeik alapján a kontrollcsoporthoz képest a zenét hallgató betegeknek kevesebb nyugtatóra volt szükségük, stresszhormon-szintjeik, pulzusuk és vérnyomásuk alacsonyabb volt, növekedési hormon szintjük pedig magasabb.

Bár ezek a változások úgy tűnik egyértelműen pozitív hatással vannak a betegek felépülésére, Dr. Conrad szerint további vizsgálatokra van szükség olyan kérdések tisztázására, hogy a zene az osztályon dolgozó orvosokra hogyan hat, vagy hogy a kimutatott élettani változások csak kifejezetten Mozart zenéjére lépnek-e fel.

2008.04.11 08:36:48

forrás: Medipress


Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések