Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mostantól vény nélkül kapható egy fogyasztó gyógyszer Magyarországon

kategória: Elhízás, Gyógyszerészet

A zsírfelszívódás gátlásával segíti a fogyni vágyókat céljaik elérésében az a vény nélkül kapható gyógyszer, amely már kapható a patikákban, és csak a patikákban, tehát drogériában és benzinkútnál nem.

Az orlisztát tartalmú készítmény napi adagja körülbelül 390 forintba kerül, de a gyógyszergyártó cég nem csupán a kapszulákat adja, hanem egy komplett online támogató programot, amely segítségével a túlsúlyosok képesek betartani azt a diétát, amellyel együtt a készítmény egészséges ütemben, tartós fogyást eredményez. A honlapon számos információt, alacsony zsírtartalmú ételek receptjeit, mintaétrendeket és BMI kalkulátort, valamint tippeket és tanácsokat olvashatnak az érdeklődők. Emellett a gyógyszerész vásárláskor egy ingyenes tájékoztató füzetcsomagot ad a termék mellé, ami egy étkezési naplót is tartalmaz.

A szakemberek szerint majdnem minden második felnőttnek az ideális felett van a testsúlya, ezzel egybevág egy nemzetközi felmérés eredménye is: a magyarok 56 százaléka tartja magát túlsúlyosnak. A válaszadók 83 százaléka próbál változtatni az étrendjén, 62 százaléka pedig valamilyen testmozgást végez a kívánt testsúly elérése érdekében. A magyarok 16 százaléka azonban - messze meghaladva az európai 6 százalékos átlagot - különböző fogyókúrás készítményeket is segítségül hív! Ugyanakkor csupán 7 százalékuk szed gyógyszert orvosi ellenőrzés mellett.

Azok számára, akik szeretnének gyógyszeres segítséget is igénybe venni a testsúlycsökkentő diétájuk mellett, mától hozzáférhető az első és egyetlen Európai Uniós engedéllyel rendelkező vény nélkül kapható, klinikailag bizonyított testsúlycsökkentő gyógyszer.
A 60 mg orlisztátot tartalmazó készítmény azoknak ajánlott, akik készek rá, hogy meghozzák a fogyáshoz szükséges életmódbeli változtatásokat. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy ezzel a készítménnyel a csökkentett kalóriatartalmú, zsírszegény étrend mellett 50 százalékkal nagyobb mértékű fogyás érhető el, mint önmagában diétával. Ha valaki tehát önmagában diétával 2 kg-ot fogyna, a gyógyszer használatával 3 kg-ot adhat le - mutatták be a készítmény hatását a szakemberek újságíróknak.
Az orlisztát meggátolja a táplálékkal elfogyasztott zsírok körülbelül 25 százalékának a felszívódását, és ezzel gátolja annak súlyfelesleggé való átalakulását. A terméket 28-as, vagy annál nagyobb testtömeg-indexű (BMI) felnőtteknek javasolják.

"A készítmény nem csodaszer! Nem ígéri, hogy csak be kell venni, és már le is fogy tőle az ember" - hangsúlyozta ki a sajtótájékoztatón Palotai Zoltán, a GSK marketing igazgatója.
Olyanoknak ajánlják, akik tudják, mivel jár a diéta, de szeretnének hatékonyabban megszabadulni súlyfeleslegüktől.

Az elhízás önálló betegség, de az elhízás felelősség a miénk! - hangsúlyozta ki előadásában Antal Emese, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, aki hozzátette, hogy az egészséges fogyás soha nem gyors, a csodadiéták ígéreteivel szemben a tartós fogyás heti fél-egy kilónyi."Orvosi szempontból azt tartjuk jónak, ha fél év alatt a súlya 10 százalékától szabadul meg valaki" - hívta fel a figyelmet dr. Pados Gyula, a Szent Imre Kórház Lipid Részlegének vezető főorvosa.
Az orlisztát tartalmú gyógyszert azért tartja fontosnak, mert ha egy elhízott ember 10 százalékkal csökkenti a súlyát, akkor csökken a koleszterinszintje és vérnyomása is - tehát kisebb a rizikója az elhízással kapcsolatos betegségek kialakulásának.

Ráadásul ezt a készítményt olyanok is használhatják, akik más gyógyszeres kezelést nem vehetnek igénybe magas vérnyomásuk és szívbetegségük miatt.


Kéky Kira

2009.04.27 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Gyógynövények

Gyógyító ételek

Életünk során sok olyan élelmiszerrel találkozunk, amelynek jótékony élettani hatásával nem vagyunk tisztában. A fokhagyma például kedvelt fűszernövény, de egyedülálló ízén kívül, vitamin és ásványianyag-tartalma sem elhanyagolható.

tovább

Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.


Szponzorált hirdetések