Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Most az érett topmodellek uralják a kifutót

kategória: Öregedés, Pszichológia

Karl Lagerfeld Párizsban megrendezésre kerülő Chanel showja nagyban különbözött az eddig megszokottaktól. A divattervezők ex-modelleket, molettebb hölgyeket, és utcáról összeszedett ismeretlen modelleket vonultattak fel.

"Elég volt már a kislányokból! A divat nem csupán a tiniknek szól" - mondta a Chanel designere az AFP-nek kedden, a stílusában az 1980-as évek nagy topmodelljét, Ines de la Fressange-t, és Stella Tenant, az 1990-es évek meghatározó arcát idéző show után.

De nem Karl az egyedüli. Hétfőn a nagy karriert befutott brit Giles Deacon designer tette látogatását az Ungaronál, aki szintén különböző korosztályokat vegyített egymással a kifutón. Miközben a vendégekkel beszélgetett, és a mandulás csókokat emelgette a tálcáról, viccelődve így nyilatkozott: "Én nőknek tervezek. Nem szándékozom gyerekekkel foglalkozni." Ez után meglátogatta barátait, többek között a Vogue Japan és az Anna Dello Russo világmárkák igazgatóit, hogy felkérje őket modelljeinek. Az AFP-nek csak ennyit mondott tömören: "Érett nőkre van szükségem. A legfontosabb, hogy erős személyiséggel rendelkezzenek." Dello Russo elfogadta a szerepet: "Szívesen vállaltam, hogy modellt játsszak egy napig. Miért is ne?"

Az Ungaro rendhagyó castingja álljon itt a Balenciagában látott új trend utolsó példaként, melyr Nicolas Ghesquiere a nem-profi modellek mellett meghívta a várandós Miranda Kerr-t is. Jean Paul Gaultier molettebb hölgyeket bérelt fel, John Galliano-t is felkérték egy catwalkra Párizsban. Ghesquiere az utcákat derítette fel több modelljéért: megkérte őket, hogy tegyenek egy catwalk-sétát a topmodellek mellett haladva. Így híresült el például a dán tetováló, Freja Beha is.

2010.10.14 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Aki túlélte a csodát

Négy éve él új szívvel Aranyos István tokiói és mexikói olimpikon, magyar bajnok tornász. Visszanyert egészségét a magyar szívgyógyászok, sebészek szakmai tudásán kívül élete nagy szerelmének, a tornasportnak köszöni.

tovább


Szponzorált hirdetések