Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Most Ön dönt, ki legyen az Év Orvosa!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Programajánló

Értékelje Ön is a döntőbe jutott legszebb történeteket, és szavazzon a legjobbakra - hívják fel a Astellas Díj szervezői.

A tavaly szeptemberben immár negyedszerre kiírt Astellas Díj 2010 - Év Orosa pályázatra a jelölési időszakban a tavalyihoz hasonlóan közel 300 történet érkezett.

Részlet

"Ő igazi orvos, a legnagyobbak közül való, akiket valaha ismertem és lehetővé tették, hogy megőrizzem legdrágább kincsemet, az életemet, az egyszerit, a megismételhetetlent."

Közülük a legjobbakat, az orvos-beteg kapcsolat legszebben példáit bemutató írásokat a napokban ismert szakmai és közéleti személyekből álló zsűri válogatta ki, kijelölve ezzel a döntősök körét.

A döntőbe jutott 25 történet a www.dijazorvosokert.hu weboldalon látható. Dr. Berencsi György, a pályázat főszervezője a szavazás indítása kapcsán a pályázat honlapján hangsúlyozza: "kérünk minden szavazót, hogy ne csak a saját maga által jelölt, vagy csupán ismert orvos történetét értékelje, hisz a verseny végén három, egymással egyenlő rangú díj kerül kiosztásra. Aki valóban a legjobbakra szeretné tenni a voksát, olvasson el közülük minél többet, és értékelje valamennyit. Ezzel azoknak is egyenlő esélyt adunk, akik talán ma még szűkebb körben ismertek, mégis nagyszerű orvosok, s méltán érdemlik ki az idei három díj egyikét" - olvasható a felhívásban.

A nagyközönség részvételével zajló on-line szavazás 2011. február 1-ig tart. 2010-ben a háziorvosokról érkezett be a legtöbb történet, őket a sebészek, a gyermekgyógyászok, a szülész-nőgyógyászok és a neurológusok követik a rangsorban. Természetesen az idei jelöltek között is szép számmal akadnak belgyógyászok, onkológusok és kardiológusok, akárcsak a korábbi fordulókban. Az ország egész területéről érkezett történet a pályázatra. Van olyan orvos, aki 16 hálás betegétől kapott jelölést.
Részlet

"Számomra adjunktus úr a nagybetűs orvos. Visszaadta az egészségemet, a hitemet a jó emberekben... Mindig hálával és nagy szeretettel gondolok rá, hiszen soha az életben nem tudom neki meghálálni azt, amit értem tett és az Intézet többi munkatársa is."


A döntőbe a zsűri döntése alapján összesen 25 történet, és - egy orvos-páros jelölésnek köszönhetően - 26 orvos került be. A mezőny a szakterületek szempontjából meglehetősen kiegyenlített, hiszen az orvosok között például háziorvost, onkológust, szülész-nőgyógyászt, sebészt, diabetológust, bőrgyógyászt, neurológust, transzplantációs orvost és urológust egyaránt találunk. A döntős orvosok összesen kilenc megyét képviselnek: Budapest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, valamint Veszprém megyét.
A pályázatra nevezett és ott sikeresen szerepelt három legemberségesebb orvos az Astellas Díjat 2011. február 15-én a Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepségen kapja meg. A rendezvényre meghívást kapnak az elismert orvosok és családtagjaik, valamint az őket jelölők is.

2011.01.16 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések