Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mit ne egyen, aki aludni akar?

kategória: Alvászavar

Ha nem tudunk elaludni, akár egy kis éjszakai nassolás is segíthet. De vigyázat, bizonyos ételek fogyasztása tovább csökkentheti az elalvás esélyét!

Tartósított és füstölt húsok
A sonka, a szalonna, a kolbász és a különböző füstölt húsok rengeteg tiramint tartalmaznak, az pedig norepinefrin kibocsátására készteti az agyat, így csökkenti az elalvás esélyét.

Csokoládé
Egy bögre kakaó elalvás előtt? Jobb, ha óvatosan bánunk vele, a csokoládé ugyanis rengeteg koffeint és tirozint tartalmaz, stimulálóan hat az agyra.

Energiaitalok
A Red Bull és más energiaitalok a koffeinen kívül tartalmaznak taurint is, ez serkentően hat szervezetünkre, és növeli az adrenalinszintet.

Paradicsomszósz, chili, pizza és más fűszeres ételek
Az alvási nehézségek gyakran emésztési gondokkal állnak szoros összefüggésben. A savas és fűszeres ételek refluxot, gyomorégést és más olyan tüneteket okozhatnak, amelyek meggátolják a nyugodt alvást.

Alkohol
Egy-két ital segíthet ellazulni egy fárasztó nap után, később azonban károsan hathat az éjszakai pihenésre. Az alkohol dehidratál, növeli a vizelési ingert, ezzel nyilván megnehezíti az elalvást. A borban nagy koncentrációban fordul elő a stimuláló hatású tirozin.

2012.05.21 00:02:00

forrás: MediPress


Tippek:

Ha egészséges háttal és derékkal élhetünk, a súlyos dolgokat akkor is egyenes háttal guggolásból emeljük föl, és ne hajlott háttal.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések