Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mit kértek az amerikaiak 2007-ben Karácsonyra?

kategória: Celeb, Gondolta volna?, Pszichológia

A ABC News 2007-es közvélemény-kutatása kiderítette, hogy milyen érdekes dolgot kívánnának maguknak a felnőttek karácsonyra.
A kívánságok között gyakoriak a humanitárius jellegűek, sokan kívántak szeretetet és békét, de volt néhány szokatlan kérés, az egyik megkérdezett például új fogakat kért volna magának - ha levelet írt - vagy írt volna - volna a Mikulásnak, aki a karácsonyi ajándékokat viszi Amerikában.

A tanulmány kimutatta, hogy tavaly az amerikaiak 10 százaléka új kocsira vágyott.

6 százalékuk szeretett volna készpénzt, az összeg pedig 300 ezer dollártól 10 millió dollárig terjedt. Az összeget becsomagolva és szalaggal átkötve kellene elküldeni a bankba, javasolta egy minneapolisi asszony, aki még azt is hozzátette, hogy "szeretném kifizetni a számláimat!"

Az egyik texasi levélíró, aki addig csűrte-csavarta az "egy" ajándék-kérés szabályát, hogy végül kért pénzt, kölcsönt, egy nyertes lottószelvényt, és egy új autót, de nem is akármilyent: egy Bentleyt!

Számos nő ékszerekre vágyik, míg a férfiak olyan dolgokra, mint például az egy teljes idényre szóló bérlet a St. Louis Cardinals meccseire, vagy elektromos gépek, sőt volt aki egy csinos, magas barna nőt szeretett volna a Mikulástól Karácsony reggelé.

A tanulmányból kiderült még néhány szokatlan kívánság, mint egy hatezer négyszögöles faház, vagy egy férfi vágya, aki 30. születésnapjára egy függőágyat, és egy kárpit-tisztítót kért.

Volt olyan, aki egy új férjet akart, de voltak teljesíthetetlen kívánságok is. Az egyik asszony New Jerseyből kijelentette: "Azt szeretném, ha a férjem, aki elment, visszatérne hozzám. De nem fog, mert már meghalt."

Egy másik nő arra vágyott, hogy az édesanyja térjen vissza hozzá, egy nyugdíjas pedig arra, hogy: "Bárcsak itt lennének velem az unokáim." Egyszerű kívánság is volt: "Egy család. Azt akarom, hogy körülöttem legyenek!" - mondta egy egyedülálló férfi.

Egy idős, Tennessee-ből való hölgy pedig társaságra vágyott: "Túl öreg vagyok már az ajándékokhoz" - mondta.

Egy másik ember a tüdőráktól szeretett volna megszabadulni, és volt olyan is, aki arra vágyott, hogy képes legyen ismét járni.

2008.12.25 00:02:00

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések