Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mire képes egy 2 hónapos kisbaba? Nem is hinné!

kategória: Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Pszichológia

Már két-három hónapos korukban is igen komplex kapcsolatot tartanak fenn szüleikkel a kisgyermekek. 

A kutatások szerint a kisgyermekek már igen fiatal korban képesek megosztani figyelmüket a két szülő között, és egyszerre mindkettejükre figyelni.

Kíváncsi, mit tudnak a babák a különböző életkorukban csinálni? Kattintson ide, írja be a kisbaba születési idejét, és megtudja!

Emberek esetében az irányított szemmozgás jelei már három hónapos korban is megfigyelhetők. A gyermekek ekkor már akár a két szülőre együtt is képesek figyelni egyszerre, szemüket hol az egyikre, hol a másikra irányítva.

A kutatók - James McHale, Elizabeth Fivaz-Depeursinge, Susan Dickstein, Janet Robertson és Matthey Daley - összesen 113 család gyermekeit vizsgálták meg. A kutatók elsősorban a mindkét szülő jelenlétében mutatott szemmozgást vizsgálták.

"Kutatásaink egyértelműen bebizonyították, hogy a kisgyermekek már igen fiatal korban képesek igen szoros kapcsolatot fenntartani mindkét szülőjükkel, és képesek felfogni a körülöttük történteket" - nyilatkozták a kutatók.

A kisgyermekek fejlődéséről számos érdekes és hasznos cikket talál babaszoba.hu oldalunkon, a fejlődés rovatban.

2008.12.08 06:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

A bélflóra (mikroflóra, microbiota) funkciói

A vastagbél működése és az emberi egészség között igen szoros a kapcsolat. A káros anyagcseretermékeket termelő rothasztó mikrobák tartós túlsúlya egészségkárosító, míg a humánbarát probiotikus csírák az ilyen károsító tényezők ellen hatnak.

tovább

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések