Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mini együttes: mint 40 évvel ezelőtt

kategória: Programajánló


Újra a negyven évvel ezelőtti, ma már klasszikusnak számító felállásban játszik együtt a Mini együttes; a magyar rockzene történetének egyik meghatározó formációja szombaton egykori törzshelyén, a Budavári Művelődési Házban idézi fel a múltat.

A hazai progresszív rock egyik megteremtője 1971 és 1973 között zenélt együtt a következő összeállításban: Török Ádám (fuvola, ének), Nagy István (basszusgitár), Papp Gyula (billentyűs hangszerek) és Németh Tamás (dob). Ez idő alatt a Mininek mindössze három kislemeze jelenhetett meg, így a korszakról csak ezek, a Vissza a városba című válogatáson azóta CD-n is megjelent felvételek, valamint a Fruit Pebbles címmel 2008-ban alacsony példányszámban kiadott, 1972-ben rögzített dalokat tartalmazó lemez nyújt áttekintést.

A négyes idén ősszel újra együtt játssza a Mini akkori sikereit, köztük a Kereszteslovagot, a Gőzhajót, a Délelőttöt, a Halványkék gondolatot vagy a két feldolgozást Bartók népdalgyűjteményéből. A november 19-ei koncert helyszíne, a Budavári Művelődési Ház, más néven Bem-rockpart évtizedeken át volt Török Ádám és a Mini klubja, a zenész több mint 900 alkalommal játszott ezen a helyen.

2011.11.18 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Minden második nőnél bekövetkezik

  Alig van Magyarországon család, amelyben ne fordulna elő, hogy valamelyik nagyszülő rosszul lép, elesik, és combnyaktöréssel, csigolyasérüléssel kórházba kerül. Pedig mindez nem a "korral jár", hanem legtöbbször a csontritkulás következménye.

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések